Wok Dynasty en topchef Kwinten De Paepe slaan handen in elkaar en verrassen Poverello voor 'Jaar van het Konijn'

Poverello
Op zondag 22 januari start volgens de Chinese kalender het nieuwe jaar en dat staat volledig in het teken van het Jaar van het Konijn. Het belooft niet alleen een jaar van vrede en geluk te worden maar ook een jaar boordevol culinaire verrassingen.

Om het Jaar van het Konijn feestelijk in te zetten, verwent Wok Dynasty de bezoekers van Poverello Leuven met lekkere gerechten met konijn, bedacht door de Leuvense topchef Kwinten De Paepe.

Changying Wu, eigenares Wok Dynasty is maar wat blij met de samenwerking. Chinezen geloven dat het Jaar van het Konijn staat voor harmonie en geluk. "En dat geluk willen wij graag delen met anderen. Ik was dan ook maar wat blij dat Kwinten De Paepe direct mee wilde werken en drie overheerlijke gerechten wou bedenken. Ik ben trots dat wij vandaag bij de start van het Chinese Nieuwjaar, ook Leuvenaars die in armoede leven ​een feestmaaltijd kunnen bezorgen", zegt Changying Wu.

“Ik ben zelf écht fan van konijn en ging maar wat graag de uitdaging aan om mijn lievelingsgerechten met konijn een Oosterse toets te geven. Mijn absolute favoriet? De twist die ik bedacht voor de bekendste Belgische klassieker. ​Geen konijn met pruimen, maar konijn met hoisin-saus. Zo lekker om de twee culturen te mixen", aldus topchef Kwinten De Paepe.

Lees meer over