Stad en Horeca Leuven stellen Horecagids 2023 voor

Horecagids
Geen beter overzicht van de Leuvense hotels, restaurants en cafés dan de Leuvense Horecagids. De Stad Leuven en Horeca Leuven presenteerden vandaag de gids voor 2023. ​

Een nieuw jaar, een nieuwe Horecagids. De stad Leuven en Horeca Leuven presenteren ook in 2023 naar goede gewoonte hun jaarlijkse Horecagids. De gids biedt een verfijnd overzicht van 85 hotels, restaurants en cafés in regio Leuven. Het merendeel van de zaken ligt op Leuvens grondgebied, maar ook enkele zaken uit buurgemeentes zoals Oud-Heverlee of Holsbeek komen aan bod. De gids heeft een oplage van 30.000 exemplaren en zal worden bedeeld door de toeristische dienst van de stad Leuven, door de deelnemende zaken en op Leuvense koopzondagen. Het is de elfde keer dat de stad Leuven en Horeca Leuven voor de gids de handen in elkaar slaan.

Herwonnen optimisme

“De Leuvense horeca is en blijft een sterk merk. Aan de recente druktecijfers merken we dat mensen als vanouds hun weg vinden naar de Leuvense hotels, restaurants en cafés. Dat zagen we laatst nog in de enorm drukke eindejaarsperiode. De nieuwe Leuvense Horecagids straalt optimisme en veerkracht uit. Uit ervaring weten we dat de gids, in handig zakformaat, gretig wordt afgenomen. Het is niet enkel een promogids, maar ook een leuke leidraad. Toeristen en shoppers reiken we straffe tips en adresjes aan", klinkt het.

Schepen van Toerisme Bert Cornillie (Vooruit) klinkt enthousiast: “Steeds meer toeristen ontdekken Leuven als topbestemming. En dat is heel terecht natuurlijk. Omwille van het prachtige erfgoed, maar zeker ook door onze kwaliteitshoreca. Als toerist is het fijn om te beleven wat locals vaak doen en dat is gezellig en lekker eten en drinken. Gastronomie en cultuur gaan hier hand in hand. Deel uit maken van een groep mensen die zich in sfeervolle cafés en gezellige restaurants amuseren, dat is een belevenis op zich, zeker in combinatie met goed uitrusten in een van onze vele kwaliteitsvolle hotels of charmante B&B’s. Deze gids ademt zonder meer de bruisende sfeer van onze stad uit.”

Horecagids

Lees meer over