Slagerij Veeakker sluit winkel in Leuven

Veeakker
Na net geen 35 jaar met veel plezier in Leuven actief te zijn geweest heeft slagerij 'de' Veeakker besloten om zijn fysieke winkel in de Slachthuislaan te sluiten. De laatste openingsdag is zaterdag 25 februari. De leveringsrondes blijven wel actief.
Naast de gebruikelijke redenen aangaande productiekosten is ook de zoektocht naar een geschikte slager haast onbegonnen werk. "In een kleine slagerij als de onze moet je alles kunnen van versnijden en bereidingen tot winkelbedening. Tegenwoordig zijn slagers meer gespecialiseerd. Met het pensioen van onze vaste slager, waarbij we hem overigens het allerbeste wensen, was het een geschikt moment om ons over de toekomst van de slagerij en winkel te bezinnen", zegt zaakvoerder Wout Versteden.

Het bedrijf stond in de jaren '80 al mee aan de basis van de zich toen nog ontwikkelende bio-industrie, maar besloot om niet in de industrialisering van het label mee te gaan. Het inzetten en begeleiden van kleinschalige landbouw, lokale productiemethoden, tegengaan van voedselverspilling en het minderen van vleesconsumptie en voedselkilometers zijn meer dan 35 jaar na de oprichting van Veeakker actueler dan ooit.

"Met onze leveringsrondes doorheen heel Vlaanderen zetten we onze filosofie verder, waar mogelijk ook voor klanten van de winkel. Nog vóór de winkel in 1987 geopend werd en vóór de algemene intrede van het internet leverden we reeds bestellingen aan huis en op afhaalpunten. Deze 'toeren' rijden we nog steeds. Het op maat klaar maken van bestellingen en het leveren op afhaalpunten is efficiënt en de beste manier om voedselverspilling tegen te gaan", verklaart zaakvoerder Wout Versteden.