Outpost24 neemt cybersecurity scale-up Sweepatic over om de risicoblootstelling van online assets te verminderen

Outpost24, een toonaangevend platform voor risicobeheer op het gebied van cyberbeveiliging, heeft de overname van Sweepatic aangekondigd. Sweepatic,gevestigd in Leuven, België, is een innovatief external attack surface management (EASM) platform.

Outpost24, een toonaangevend platform voor risicobeheer op het gebied van cyberbeveiliging, heeft de overname van Sweepatic aangekondigd. Sweepatic, gevestigd in Leuven, is een innovatief external attack surface management (EASM) platform.

Gartner identificeerde EASM als een top Security and Risk Management (SRM) trend voor 2022. Door gebruik te maken van hun EASM-oplossing in Outpost24's full-stack security assessment en threat intelligence aanbod, krijgen klanten het meest uitgebreide overzicht van hun interne en externe aanvalsoppervlak om onbekende assets te identificeren.
 

Aanvallers maken stelselmatig gebruik van kwetsbare, verkeerd geconfigureerde externe assets een eerste toegang te krijgen. Een volledig beeld van het aanvalsoppervlak is een essentieel onderdeel van modern cyberrisicobeheer. EASM is ontworpen om zichtbaarheid te bieden en online assets te beschermen die onontdekt kunnen blijven wanneer de digitale voetafdruk van een organisatie en de bijbehorende risico's toenemen. Met Sweepatic worden deze 'outside-in' blinde vlekken zichtbaar en worden onbekende en onbeheerde, kwetsbare assets in kaart gebracht over openbare cloudservices, infrastructuren en webapplicaties heen om risico’s te beperken.
 

"De combinatie van de innovatieve technologie van Sweepatic met het Outpost24-platform is de beste manier om mogelijke aanvallen te voorkomen", zegt Karl Thedéen, CEO van Outpost24.

"Aangezien EASM meer en meer wordt opgenomen in het threat exposure management, verbeteren we zo ons platform om te voldoen aan de eisen van onze klanten die 360 graden zichtbaarheid nodig hebben. Met de toename van kwetsbaarheden en risico's naarmate het aanvalsoppervlak van de onderneming vergroot, hebben organisaties een betere manier nodig om onbekende assets te ontdekken en risico’s te beperken voordat ze kunnen worden misbruikt. Snelheid en visibiliteit zijn cruciaal en we versterken de breedte en diepte van ons aanbod om hun hele aanvalsoppervlakte te beschermen."
 

"We zijn verheugd om deel uit te maken van de Outpost24-familie, omdat hun missie en doelen nauw aansluiten bij de onze," zei Sweepatic CEO Chris De Hous. "We hebben Sweepatic gebouwd om proactief organisaties te helpen hun complexe aanvalsoppervlaktes te vereenvoudigen en beveiligen. Hiervoor is er een grote vraag vanuit de markt. Dankzij deze overname kunnen we onze visie versnellen en het bestaande aanbod van Outpost24 op wereldwijde schaal aanvullen. We blijven een verschil maken door organisaties het nodige inzicht te bieden om aan hun behoeften op het gebied van risicobeheer en compliance te voldoen", voegde Sweepatic oprichter Stijn Vande Casteele toe.
 

Sweepatic, door Gartner genoemd als een belangrijke leverancier in de 'Competitive Landscape:

External Attack Surface Management, 2023' en 'Emerging Technologies: Critical Insights for External Attack Surface Management in 2021', is een toonaangevend Europees EASM-platform dat het internet scant om onbekende assets en systemen van een organisatie te ontdekken om verborgen risico's te detecteren en prioritering voor geïdentificeerde beveiligingsproblemen te automatiseren.

Het kreeg ook het Cybersecurity Made in Europe-label van de European Cyber Security Organisation (ECSO) als erkenning voor hun betrouwbaarheid. Sweepatic werd ondersteund door eCapital Entrepreneurial Partners (DE), TIIN Capital (NL) en de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV (BE).