Na bijna twintig jaar in Leuven: eerste Ethiopisch restaurant van het land failliet verklaard

House of Lalibela Brusselsestraat in Leuven
Op de Leuvense ondernemingsrechtbank werd het alomgekende Ethiopische restaurant in de Brusselsestraat, House of Lalibela, failliet verklaard. 

De zaak werd begin december 2004 opgericht en haalde op een jaar na de kaap van twintig jaar bestaan niet. De zaak was fier op het gegeven dat ze het eerste restaurant van België waren dat je onderdompelt in de Ethiopische keuken. Lalibela verwijst naar een gelijknamige Ethiopisch koning die ervan droomde een tweede Jeruzalem te bouwen in Ethiopië. Hij heerste einde van de twaalfde eeuw. Je kon er terecht voor Ethiopische specialiteiten zoals Yeteleyayou Yesega wat een schotel met verschillende vleesgerechten waaronder runds-, lamvlees en kip of Doro wat: stoofpotje van kip met ui, berbere, kibe ofte geklaarde boter. De meeste gerechten werden vergezeld van injera, zoete pannenkoeken.

De voorbije jaren, ook door corona, ging het handelscijfer van de eigenares gaandeweg naar beneden. Ze was nog geruime tijd op zoek naar mogelijke overnemers. Ze staakte dit gegeven door begin januari jongstleden de boeken neer te leggen.

Lees meer over