Geen beweging meer in voormalige legendarische fuifzaal Albatros: vennootschap failliet verklaard

3 november 2023 | 08u41 | Gepost door redactie
Albatros

Wie in Leuven studeerde heeft ongetwijfeld eens gefuifd in zaal De Albatros aan het begin van de Brusselsestraat. Het mooie fuifverhaal dat vele decennia duurde, komt met een faillissement ten einde.

De Leuvense ondernemingsrechtbank verklaarde de ondernemer die achter de fuifzaal zit failliet. De zaal werd al een eeuw gebruikt als feestzaal. Aanvankelijk onder de naam Cronenhof, het was toen in het bezit van een voorname Leuvense familie. Gaandeweg transformeerde het in een fuifzaal voor studenten en kreeg het de naam Albatros mee. Ongeveer een jaar of tien geleden kwam het pand studentenkoepel LOKO toe, daarna stond het een jaar of drie leeg. Sinds maart 2022 heropende het onder de naam Place2B. De Brouwerij van Haacht installeerde er toen zelfs een nieuwe toog. Het richtte zich tijdens de week op studenten en tijdens de weekends op dertigplussers.

Dat avontuur was geen lang leven beschoren, daar het deze herfst failliet werd verklaard. Het was immers een onderdeel van de Infinity Company.

Lees meer over