Beneo breidt zijn aanbod ingrediënten voor minder suiker uit

Gezonde voeding van Beneo Remi uit Wijgmaal
Nieuwe lancering biedt fabrikanten meer flexibiliteit om tegemoet te komen aan de grote interesse van consumenten voor producten met minder suiker.

Beneo, een van de toonaangevende fabrikanten van functionele ingrediënten, heeft met de lancering van Beneo-scL85, een scFOS of fructo-oligosacharide met korte keten, de uitbreiding van zijn productassortiment aangekondigd. De nieuwe variant biedt klanten meer keuzevrijheid bij de vervanging van suiker en de verrijking van voedingsmiddelen met voedingsvezels.

Een verminderde suikerinname is voor de consument een belangrijk aandachtspunt geworden. Uit nieuwe cijfers blijkt dat wereldwijd meer dan 1 op 2 consumenten (57%) aangeeft de aankoopbeslissing te laten beïnvloeden door voedingsmiddelen die beweren “minder suiker” te bevatten[i]. Met de toevoeging van scFOS aan het productassortiment maakt Beneo zijn producten toegankelijk voor meer klanten om zo via nieuwe productontwikkeling of herziening van de samenstelling in te spelen op deze trend. De uitbreiding van het aanbod ingrediënten met Beneo-scL85 biedt fabrikanten meer variatie en meer mogelijkheden om producten met minder suiker te produceren om aan de grote vraag te voldoen.

De voedingsvezel scFOS is een van bietsuiker afgeleide vezel met een lichtzoete smaak, een goede oplosbaarheid en natuurlijke eigenschappen die kunnen bijdragen tot een betere smaak en textuur en die als vulstof mogelijkheden bieden voor toepassingen zoals bakkerij, zuivel en granen. Het nieuwe ingrediënt wordt in Duitsland geproduceerd in een specifieke fabriek en is nu wereldwijd voor klanten van Beneo als siroop te koop.

Het gebruik van scFOS betekent dat suiker wordt vervangen terwijl voedingsvezels worden toegevoegd. Dit verbetert dan weer het voedingsprofiel van een product, waardoor fabrikanten een betere score kunnen behalen op labels over de voedingswaarde op verpakkingen wereldwijd, zoals de Europese Nutri-Score.

Eric Neven, Commercial Managing Director voor functionele vezels bij Beneo, licht toe: “Fructo-oligosacharide met korte keten uit bietsuiker is een waardevolle toevoeging aan het assortiment van Beneo omdat het onze klanten meer flexibiliteit en gebruiksmogelijkheden biedt. Samen met de verhoogde productiecapaciteit van onze fabriek voor cichoreiwortelvezels in Chili zal Beno’s fructo-oligosacharide met korte keten van voor een nog betere bevoorrading zorgen om te voldoen aan de grote vraag naar oplossingen voor minder suiker.”

[i] FMCG Internationale enquêtes “Clean Label & Naturalness Surveys” van Gurus 2023