Dog Chef uit Huldenberg is Beloftevolle KMO van het Jaar 2021

19 oktober 2021 | 09u47 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
dog chef
UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel verleende de titel van "Beloftevolle KMO van het jaar", gericht op bedrijven die nog niet langer dan 5 jaar bezig zijn, aan Dog Chef uit Huldenberg. Het bedrijf werd door een jury geselecteerd omwille van zijn onderscheidend vermogen op vlak van diverse parameters, zoals financieel beleid, innovatie, personeelsbeleid en marketing.

Met deze jaarlijkse verkiezing wil UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel extra aandacht vestigen op kmo’s als motor van de economie. "Ze staan in voor bijna 70% van de tewerkstelling in ons land en creëren 61% van de toegevoegde waarde", zo luidt het. Samen met Liantis, KBC, Proximus en SBB verkiest UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel ondernemingen die uitzonderlijk gepresteerd hebben of een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven in de spotlight zetten. 

Dog Chef levert bereide maaltijden voor honden aan huis. De missie van deze ‘hondentraiteur’ is eenvoudig. Honden op een andere, gezondere manier voeden. Het idee ontstond in 2017 toen vennoot Alexis d’Oultremont ontevreden was over het aanbod hondenvoer in de winkel. Toen hij van een vriendin vernam dat zij zelf kookte voor haar hond, begon ook hij maaltijden voor zijn pup Rox te bereiden. Al snel volgden bereidingen voor honden in Brussel en Vlaams-Brabant. Vandaag worden er dagelijks verse hondenmaaltijden gekookt in het atelier in Huldenberg en vanuit hun logistieke vestiging in Grimbergen verdeeld in  België en enkele buurlanden. Er zijn een 70-tal mensen actief bij Dog Chef. Samen bedienen ze 15 000 klanten in de Benelux en Frankrijk.

“Delivering happiness staat bij Dog Chef centraal. Zo vervullen honden een steeds prominentere rol in huis. Hierop spelen we in door zowel de tevredenheid van dier en baasje voorop te stellen. Maar ook binnen DogChef zelf betrekken we medewerkers actief en zetten we in op een innovatief HR-beleid.. Producten en processen worden na verloop van tijd gekopieerd. Mensen zijn uniek. Zo trachten we ons te onderscheiden.” vertelt Alex Cardon, co-founder en CEO van Dog Chef trots.

“Dog Chef overtuigde de jury met hun sterke groeitraject. Een nieuwe niche van verse hondenvoeding werd aangeboord, het marktpotentieel wordt in detail geanalyseerd, cijfers permanent gemonitord, om de hele keten van productie tot levering aan huis voor haar rekening te nemen. Bewust. Innovatie en ambitie gaan bij Dog Chef hand in hand. Zo wordt er geëxperimenteerd met nieuwe werkvormen voor personeel, worden verpakking en logistieke keuzes steeds bijgestuurd en ligt er een duidelijk groeiplan, ook op vlak van internationalisering, voor.” aldus Elke Tielemans, directeur UNIZO Vlaams-Brabant & Brussel.

Lees meer over