Drankenhandel ABS Drinks failliet verklaard

Abs Drinks

Herentse drankenhandel ABS Drinks werd onlangs failliet verklaard. De handelszaak met vestiging op de Vilvoordsebaan in Winksele haalde net niet zijn twintigste verjaardag.

ABS-Drinks werd in 2003 opgestart door twee broers en hun vader die samen een pand aan de Vilvoordsebaan in Winksele inrichtte als winkelruimte. Tijdens het eerste decennium ging de groei van de drankenspeciaalzaak crescendo. Zelfs in die mate dat er in 2011 een tweede filiaal werd geopend langs de Aarschotsesteenweg in Wilsele; B&S Drinks geheten.

ABS Drinks profileerde zich als drankenspeciaalzaak waar je terecht kon voor meer dan 700 verschillende biersoorten. Ze leverden destijds ook aan vele cafés op de Leuvense Oude Markt. Uit hun specialisatie ontstonden de de Winkselse Bierfeesten, daar werden onbekende biersoorten in de kijker gezet.

De voorbije jaren ging het minder en werd het pand in Wilsele van de hand gedaan tot het faillissement voorbije maand werd uitgesproken op de ondernemingsrechtbank in Leuven. In horecamiddens klonk het dat ABS Drinks onvoldoende had ingespeeld op wijzigende trends en omstandigheden op de consumentenmarkt.

Lees meer over