Twee nieuwe KMO-parken in Tiense regio

28 maart 2023 | 19u05 | Gepost door rik.poulman@te…
Buzzpark helecine

Met een tussenpauze van amper twee dagen werd in Boutersem en in Hélécine, pal op de grens met Tienen, de eerste steen gelegd van twee nieuwe KMO-businessparken.

Het Boutersem Business Park wordt ingeplant op de voormalige Vavantas-site die al een enkele jaren leeg stond. De West-Vlaamse initiatiefnemer De Vlier Real Estate voorziet hier de bouw van 32 KMO-units, 800 m² aan kantoorgebouwen en een baanwinkel. In Hélécine gaat het om een ruim perceel grond waar 30 units op neergepoot worden langs de E40 met een onmiddellijke aansluiting op de autosnelweg en naar de Hannuitsesteenweg in de Tiense deelgemeente Goetsenhoven. Dit project is een realisatie van BVI.EU uit Kontich.

Beide projectontwikkelaars dragen duurzaamheid hoog in het vaandel door o.m. gebruik te maken van zonnepanelen en warmtepompen. Ze werken met flexibele en aanpasbare units die kunnen dienen voor diverse functies zoals opslag, productie, distributie, kantoor of labo en gericht op groei. Ondernemers die hier ruimte zoeken, kunnen rekenen op ondersteuning. Er wordt gemikt op duurzame projecten, energie-efficiëntie en lage impact op het milieu, gecombineerd met maximaal werkcomfort. Beide projecten voorzien in oplaadpunten voor zowel elektrische auto’s als fietsen en steps.