5 maanden later gaat nukkig openbaar toilet van 100.000 euro nog altijd niet open

3 mei 2022 | 14u25 | Gepost door rik.poulman@te…
Technici breken er zich het hoofd over hoe dit ding aan de praat te krijgen. Hoewel "praat" niet echt het goeie woord is.

Wat is er toch aan de hand met het openbaar toilet aan de Kerktuin in Tienen? Bijna vijf maanden zijn er verstreken sinds de vernieuwde Grote Markt met veel luister werd ingehuldigd, het toilet zou het neusje van de zalm worden en kostte zo'n 100.000 euro, maar tot vandaag kan niemand er gebruik van maken omdat het nog altijd niet open gaat.

Al vele jaren wachtte Tienen op een eerste openbaar toilet dat de klok rond toegankelijk zou zijn. Verschillende opties werden overwogen, uiteindelijk koos de stad voor een zelfreinigend exemplaar. De deur open je met je bankkaart. Erg handig als het werkt maar dat is tot nu toe dus niet het geval.

Het is hoe dan ook een erg vervelende zaak voor het stadsbestuur dat er duidelijk mee in zijn maag zit. Een aantal opeenvolgende hindernissen volgden mekaar op. Zo vernamen wij dat er zich een probleem stelde met de aflopen. Nog niet zo lang geleden werd op het marktplein een elektrische kabel opengetrokken en tot overmaat van ramp bleek het elektronisch betaalsysteem niet te functioneren. Een vervangstuk bleek niet voorradig in eigen land. Als burgemeester en schepen kan je alleen maar knarsetandend toekijken, telefoneren, aangetekende brieven sturen en hopen dat er snel beterschap komt. Vandaag zijn technici in ieder geval aan het werk om uit te zoeken wat er nu eigenlijk aan de hand is. Het is moeilijker dan gedacht.

Omgeving fungeert als wildplasplaats en meer

Intussen is de hoop van veel passanten die hoogstnodig “moesten” brutaal de kop ingedrukt. Maak het zelf maar mee dat je in hoge nood verkeert en die deur van het verlossend etablissement weigert je toegang te verschaffen. Met als ongewenst gevolg dat de ruimte tussen het toilet en de kerkmuur almaar frequenter fungeert als wildplasplaats … en erger.

Lees meer over