Ondanks corona toch 1000 euro kunnen inzamelen voor kindertherapiecentrum in Tielt-Winge

Kiwanis
Serviceclub Kiwanis Holsbeek schenkt 1000 euro aan kindertherapiecentrum OpenWeide in Tielt-Winge. Door de coronacrisis was het ook voor hen de voorbije periode moeilijker om gelden in te zamelen maar toch slaagden de leden erin om enkele projecten te ondersteunen.

Het kindertherapiecentrum bevindt zich in het Walenbos in Tielt-Winge en voorziet, aan gezinnen en kinderen met een zorgvraag, een aanbod op maat via contextuele begeleiding en het therapeutisch werken met kinderen.

Ook kinderen die kampen met sociale uitsluiting, of een time-out krijgen in een instelling, kunnen bij de vzw terecht waar ze  hippotherapie(werken met pony’s), carnitherapie (werken met honden) en creatieve therapie krijgen.

Bedoeling hiervan is bij hen een basisvertrouwen te creëren en een gevoel van acceptatie en waardering door contact met dieren zoals pony’s, honden, cavia’s en konijnen.

Kiwanis Holsbeek helpt jaarlijks een tiental projecten die kinderen en jongeren ondersteunen. “We organiseren eetfestijnen, sprekers, toneelvoorstellingen en vele andere dingen om de sociale organisaties financieel en op andere manieren te kunnen helpen.  Door de coronamatregelen werden de tweewekelijkse vergaderingen vervangen door video-calls en moesten we veel activiteiten afgelasten. Toch zijn we creatief geweest en zijn we er in geslaagd een paar coronaveilige verkopen op te zetten die een mooi bedrag hebben opgeleverd. Als één van de weinige clubs konden we toch zo'n 12.000 euro besteden aan projecten”, vertelde Werner Vandenbussche eerder al aan onze redactie.

Kristien Knaepen van de vzw nam de cheque met veel dank in ontvangst.

Lees meer over