Komen er 15 nieuwe sociale woningen in Tielt-Winge?

Tielt-Winge
In Tielt-Winge zetten de sociale huisvestingsmaatschappij en de kerkfabriek een gezamenlijk sociaal project op poten om in totaal 15 woningen te bouwen in het woonuitbreidingsgebied in deelgemeente Meensel-Kiezegem. De gemeente gaf alvast haar principieel akkoord, de provincie is nu nog aan zet.

Het akkoord tussen de kerkfabriek en de sociale huisvestingsmaatschappij kwam er op voorstel van burgemeester Rudi Beeken (Open Vld): “Het lokaal bestuur wenst het door de hogere overheid vooropgestelde sociaal objectief inzake sociale woningen te behalen. Het college van burgemeester en schepenen gaf op dinsdag 8 juni 2021 haar principieel akkoord over het dossier", zegt Beeken.

De bal ligt nu in het kamp van de provincie want die moet finaal besluiten op het project er komt. “Indien er groen licht volgt, kan de kerkfabriek haar terreinen aan de sociale huisvestingsmaatschappij verkopen en kan die aan de slag gaan. Het gaat om een project van 15 woningen. Het zou goed zijn voor de kas van de kerkfabriek, de activiteit van de huisvestingsmaatschappij, zij die wachten op een sociale woning, de doelstellingen van de gemeente, maar ook voor de eigenaars van de resterende terreinen die op basis daarvan evenzeer zullen kunnen gaan bouwen", gaat de burgemeester verder.

Het lokaal bestuur is vandaag nog 8 woningen verwijderd van het behalen van het bindend sociaal objectief. “Mits goedkeuring van dit project lijkt nog weinig het behalen daarvan in de weg te staan.”

 

Lees meer over