Scholengroep Adite heeft geen last van tekort aan leraars, zij verwelkomen meer dan 100 nieuwe leraars

Adite

Ondanks de onheilspellende berichten van de voorbije maanden over een nijpend tekort aan leerkrachten gingen bij de scholengroep Adite dit schooljaar meer dan 100 nieuwe leerkrachten aan de slag. 

Al die nieuwe krachten worden professioneel begeleid door aanvangsbegeleiding op school. De aftrap van de begeleiding gebeurde traditioneel op een gezamenlijke Avond van de Nieuwkomer, die al voor de tiende keer werd georganiseerd.

“Omdat onze scholen groeien en steeds meer leerlingen aantrekken, hebben we al verschillende schooljaren na elkaar ook heel wat nieuwe leerkrachten en andere medewerkers nodig in onze Scholengroep”, zegt algemeen directeur Gert Van Passel. “We zijn  bijzonder blij dat we er ook dit schooljaar, ondanks de schaarste op de arbeidsmarkt, in geslaagd zijn om meer dan 100 nieuwkomers te rekruteren. Dat bewijst dat leerkracht nog altijd een aantrekkelijk beroep is.”

Van PAssel
Algemeen directeur Van Passel is blij dat de scholengroep zoveel nieuwe leraars kon aantrekken

Scholengroep voorziet begeleiding voor nieuwkomers

Omdat leerkracht zijn heel wat competentie en vaardigheden vereist voorziet de scholengroep een traject van aanvangsbegeleiding. “De eerste stap is de kennismaking met onze scholengroep.Bovendien hebben we overkoepelend met alle scholen een visie op wat uitstekend onderwijs is. Uiteraard willen we alle nieuwkomers meteen meenemen in deze visie. Bedoeling is dat de nieuwkomers concreet aan de slag gaan met onze talentenbouwers. Op die manier ervaren ze op een concrete manier onze visie en de manier waarop we omgaan met de leerlingen.”

Lees meer over