Opnieuw koers in het Hageland, deze keer trekt Baloise Belgium Tour door onze regio

koers

Na Dwars door het Hageland vorig weekend wordt er op vrijdag 14 juni alweer gekoerst in het Hageland. Dan passeert de derde rit (er zijn er vijf in totaal) van de Baloise Belgium Tour door onze regio. De eindstreep ligt in Scherpenheuvel-Zichem.

De Baloise Belgium Tour is een wielerronde waaraan enkele van de grootste internationale teams ter wereld deelnemen en waarvoor ook alle Belgische topteams uit de UCI Pro-series present tekenen. 

De derde rit van de 93ste editie brengt de renners naar het Hageland. Starten doen ze die dag om 12.40 uur op de Markt in Turnhout en het parcours is 188,2 km lang.

Van de Antwerpse Kempen gaat het naar Vlaams-Brabant, met onderweg enkele Hagelandse hellingen: het Rot in Holsbeek, de Roeselberg in Tielt Winge en de kasseien van de Kerkstraat in Bekkevoort. In en om Scherpenheuvel-Zichem worden twee lokale rondes gereden. De finish wordt rond 17 uur verwacht in de Diestsestraat, waar vorig jaar de openingsrit van de Baloise Belgium Tour aankwam”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Ook burgemeester van Scherpenheuvel-Zichem, Manu Claes (cd&v), is blij dat de koers weer de stad aandoet. “Onze stad is al enkele jaren het strijdtoneel voor deze koers, net als voor Dwars door het Hageland. Scherpenheuvel-Zichem is een dynamische stad met een passie voor wielrennen.”

Bekijk hier de promovideo van de tour. 

Lees meer over