Verpleegster diende haar vader een overdosis morfine toe

RZ Tienen

V.V., een zorgkundige die in wooncentra in Linter en Zoutleeuw werkte, diende haar vader die naar RZ Tienen gebracht zou worden een overdosis morfine toe. De Leuvense rechtbank buigt zich over haar strafmaat.

V.V. bezocht haar vader op 6 juni 2021. De man lag op de dienst Geriatrie en zou worden overgebracht naar de Palliatieve Zorgen in het RZ Tienen door zowel hart, long- en nierfalen. ’s Middags, tussen 12 en 14 uur bleek de pomp met morfine te zijn opgedreven waardoor de man overleed. 

Gezien haar medische achtergrond zei de aanklager dat ze heeft gehandeld wegens wetens en willens en ze de gevolgen had moeten overzien. “Toch heeft ze de handelingen doorgezet. Het slachtoffer had nog dagen of weken kunnen leven", zo klinkt het bij HLN.

V.V. werkte in het verleden reeds op de afdeling Palliatieve Zorgen en was dus bekend met deze pijnpompen, ook al waren deze van het ziekenhuis anders dan ze gewend was.

De familie schaarde zich achter de vrouw, maar het RZ Tienen stelde zich burgerlijke partij omdat, ondanks alles, 'ze geacht werd haar emoties onder controle te moeten houden'. Op 19 maart volgt het vonnis.

Lees meer over