Vader (49) overleden na nachtelijke brand in Kortenberg, mama en zoontje buiten levensgevaar

15 januari 2024 | 09u22 | Gepost door redactie
Brand

Nieuws uit Kortenberg na de zware brand die in de nacht van donderdag op vrijdag woedde op de grens tussen het Craenenplein en het De Walsplein. Mama, papa en het zesjarig zoontje verkeerden daar in levensgevaar na de brand. Ondertussen kwam de vader om het leven. Dat heeft het parket van Leuven bevestigd. De mama en haar zesjarig zoontje zijn buiten levensgevaar.

De brandweer kon naast het flatgebouw een 46-jarige vrouw terugvinden. Binnen in het brandend appartement werd een 49-jarige man en een kind van 6 jaar aangetroffen. Het trio werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht en verkeert een tijdlang in levensgevaar. Ondertussen kwam de 49-jarige man om het leven, voor de zoon en de mama is het levensgevaar geweken. De andere bewoners van het appartementsgebouw werden een tijdje uit hun woonst gehaald, maar konden het gebouw weer gauw betreden.

Het parket Leuven heeft een branddeskundige ter plaatse gestuurd om de oorzaak van de brand te kunnen achterhalen. "Ook het labo en de branddetectiehond kwamen ter plaatse. Volgens de eerste bevindingen van de branddeskundige gaat het om een accidentele brand, ontstaan bij het kookfornuis", zo klinkt het bij het parket van Leuven.

Lees meer over