Servantes Award voor Buitenschoolse kinderopvang Pimpernel

Lore Met den Ancxt, Joke Van Moer en Sonia Heremans van het team buitenschoolse kinderopvang nemen de Servantes Award in ontvangst
De tweede editie van de Servantes Award vond onlangs plaats. De prijs zorgt voor een positieve erkenning van professionals bij lokale besturen. Buitenschoolse kinderopvang Pimpernel uit Tremelo sleepte dit jaar de felbegeerde award in de categorie Team in de wacht.  

De Servantes Award is een onderscheiding die specifiek gericht is op medewerkers van lokale besturen. De award moet bijdragen tot de opwaardering van professionals van lokale besturen. Het Lokaal bestuur Tremelo viel tijdens de eerste editie al twee keer in de prijzen.

Dit jaar nomineerde het lokaal bestuur de dienst buitenschoolse kinderopvang. Gedurende de hele coronaperiode stond de draagkracht van dit team zwaar onder druk. Maar wat toen pure noodzaak was, zit nu ingebakken in de genen van de medewerkers van dit team: flexibiliteit, aanpassingsvermogen en snelle bijsturing.

De buitenschoolse kinderopvang Pimpernel werd bekroond tot laureaat en kaapte de derde prijs in de categorie Team weg. Een delegatie nam de Servantes Award, een kunstwerk van Rik Verhaest, tijdens de feestelijke uitreiking in ontvangst.

De jury noemt het bewonderenswaardig hoe dit team zichzelf in een aartsmoeilijke, geviseerde en ondankbare sector wist heruit te vinden: "Elke dag opnieuw staan deze laureaten er, met één gemeenschappelijk doel: de kinderen een fijne en zorgeloze vrije tijd bezorgen."

Lees meer over