Leuvense professor en hoogleraar Paul Broos overleden op 78-jarige leeftijd

14 december 2023 | 09u32 | Gepost door redactie
Paul Broos
Op 11 december nam de wereld met droefheid afscheid van Prof. em. Paul Broos. Hij was hoogleraar aan de KU Leuven en diensthoofd Heelkunde en Traumologie van het UZ Leuven. Hij leidde duizenden studenten geneeskunde op en liet op velen een onuitwisbare indruk na.

Professor Paul Broos werd 78 jaar. Hij ging met emeritaat in 2010. Toen liet hij volgens 'De Specialist' op de vraag “Opereren of doceren?” noteren: “Ik heb het allebei graag gedaan maar ik denk dat ze me makkelijker konden missen als chirurg dan als docent. Ik gaf zeer veel les – mijn lesopdracht is nu onder zeven mensen verdeeld. Ik haalde daar veel voldoening uit, ik vond het fijn om de colleges voor te bereiden. Bij een operatie heb je dan weer vaak de adrenaline van het onverwachte. Al moet je dat ook weer relativeren: zelfs in ons traumacentrum – één van de grootste van de Benelux – komen levensbedreigende polytrauma’s slechts af en toe voor.”

Er wordt afscheid genomen van Paul Broos in de Abdijkerk Sint-Jan Evangelist in Heverlee, Abdij van Park 7, op zaterdag 16 december 2023 om 10 uur. Nadien volgt de begraving op de begraafplaats van Abdij van Park. Er is gelegenheid tot groeten vanaf 9.40 uur.

Lees meer over