IC Trein Blankenberge - Genk in onze regio geraakt door projectielen, niemand gewond

NMBS

Een IC-trein van Blankenberge richting Genk werd op zaterdag 9 maart geraakt door een of meerdere projectielen. Hierbij werden meerdere ramen beschadigd, maar er vielen geen gewonden.

Woordvoerder Dimitri Temmerman van NMBS reageert: “Er was inderdaad een situatie met de IC-trein Blankenberge- Genk die om 16 uur aankwam in Tienen. Daar hebben we de trein stopgezet. Er werd schade vastgesteld aan een aantal vensters van de trein. De lokale politie kwam ter plaatse om onderzoek uit te voeren. Alle reizigers konden veilig uitstappen en/of de eerstvolgende trein nemen of een bus.”

Ook burgemeester Katrien Partyka (Team Tienen) antwoordt: “Het is in elk geval van buitenaf gekomen. Onderzoek zal nu uitwijzen of het accidenteel of opzettelijk gebeurd is en op welke manier. Dat kan bijvoorbeeld een steen, katapult of luchtbuks zijn geweest. Verder onderzoek door het parket moet dit uitwijzen. We zijn blij dat iedereen ongedeerd is en dat iedereen zijn reis op een veilige manier heeft kunnen voortzetten, via de trein of via extra bussen."

Parketwoordvoerder Sarah Callewaert: “Het onderzoek loopt inderdaad. Twee passagiers die bij het raam zaten, zeggen in hun eerste relaas een knal te hebben gehoord, waarna ze zagen dat het buitenste raam was verbrijzeld. De trein wordt op dit moment onderzocht en getuigen worden verhoord. Op dit moment is er geen zekerheid wat de schade aan de ramen heeft veroorzaakt.”

Lees meer over