Hond wordt vastgebonden aan boom en achtergelaten

hond

Vrijwilligers van dierenasiel De Zorghoeve in Kortenaken moesten alweer uitrukken voor een geval van dierenmishandeling. Deze keer moesten ze een hond gaan bevrijden die werd vastgebonden aan een boom in een bos in Overijse.

Mensen die met hun paard op stap waren troffen het dier aan en verwittigden de hulpdiensten. Die moesten 20 minuten te voet stappen om tot bij de hond te geraken. “Ze konden het dier bevrijden en namen het mee naar hun kantoor, daar zijn we de hond gaan ophalen. De mensen die de hond vonden brachten hem vandaag een bezoek”, vertelt Iris Cornelis van De Zorghoeve.

Een van de mensen die de hond vonden is Stephania en ook zij was onder de indruk. "We waren op wandel met onze paarden en zagen het dier daar hangen aan de boom. Dit doe je toch niet. We hoorden hem ook blaffen. Ik heb zelf ook honden en kon niet geloven wat ik zag, als hondenliefhebber doet dit pijn. We zijn de paarden op stal gaan zetten en dan zijn we teruggekeerd. We gaven het dier sowieso al te drinken en verwittigen de hulpdiensten, de politie was zeer alert en reageerde meteen, dikke pluim"

Intussen gingen ze de hond al bezoeken in het dierenasiel De Zorghoeve. "Jammer dat het zo ver is of ik kwam constant. Ik heb zelf ook een hond en ik nam een speeltje van hem mee."

Van de eigenaars van het dier ontbreekt elk spoor.

Hond
Hond

Lees meer over