Agent bedreigt ex met dienstwapen en riskeert vijftien maanden cel

Sterke cannabisgeur leidt tot gerechtelijk onderzoek naar dealen
Na een relatiebreuk bleef een agent van de politiezone BRT (Begijnendijk-Rotselaar-Tremelo) zijn ex lastigvallen en belagen met een vuurwapen bij de hand.
 

Hun zesjarige relatie kwam ten einde toen de ex-vriendin er in het voorjaar van 2023 achter was gekomen dat de dertiger een andere relatie had.  

Betrokkene kon de breuk niet verkroppen en zocht begin december het gesprek met zijn ex-vriendin in Heist-op-den-Berg op onder het voorwendsel van zelfdoding. Daar aangekomen begon hij te dreigen dat hij hen beiden door het hoofd zou schieten en achtervolgde zijn ex toen ze wegvluchtte naar de slaapkamer. De vrouw vluchtte naar haar moeder en bracht daar de nacht door. Daags nadien trof ze hem slapend aan in hun bed. Zijn dienstwapen, samen met een lader en enkele patronen, had hij in een sporttas meegenomen. De politie werd verwittigd en de man werd toen opgenomen. Gezien hij zijn ex echter verder bleef stalken werd hij opgesloten, zo weet HLN te melden.

Vanuit de gevangenis verscheen de man op de zitting waar hij de aanklager een celstraf van 15 maanden met probatie-uitstel hoorde eisen, alsook een compleet contactverbod met zijn ex-vriendin. 

De man zelf wil zo snel als mogelijk terug aan het werk als politieagent. Hiervoor heeft hij een overplaatsing gevraagd naar een andere politiezone in ons land gezien ook de ex-vriendin werkt bij dezelfde politiezone als de dertiger. Het vonnis volgt op 11 april.

Lees meer over