Terug naar school: Diestse ondersteuning voor de leerlingen

Diest blijft bij Oost-Brabant
Op 1 september 2021 keerden bijna 6000 kinderen en jongeren in Diest terug naar de schoolbanken. De voorbije maanden bood de stad een aantal vormen van ondersteuning aan Diestse gezinnen om deze schoolstart vlot te laten verlopen.

Laptops en gezinsondersteuning

Via de sociale dienst verdeelde de stad Diest de voorbije maanden al 30 laptops naar kwetsbare gezinnen. De kinderen gebruiken deze laptops voor hun schoolwerk, maar ook voor ouders is het een handig instrument om bijvoorbeeld Nederlandse lessen voor te bereiden. Ook voor financiële steun bij het aankopen van schoolboeken kunnen financieel kwetsbare gezinnen terecht bij de sociale dienst.

In het Huis van het Kind, gevestigd aan het Sint-Jacobsplein te Diest, ontvingen ze de afgelopen maanden 31 gezinnen met vragen over opvoeding, kinderopvang, onderwijs en opvoedingsondersteuning.

Zomerbabbels

Elke dinsdag voormiddag in juli en augustus kwamen 15 tot 20 kinderen samen in de bibliotheek van Diest om Nederlands te oefenen. Samen met een aantal vrijwilligers en studenten oefenden ze via allerlei spelletjes en opdrachten op een ontspannen manier Nederlands. Deze zomerbabbels werden georganiseerd door de dienst diversiteit en de bibliotheek van Diest.

Start to bike

In augustus konden 20 deelnemers hun fietsvaardigheden aanscherpen tijdens een vijfdaagse reeks 'Start-to-bike', georganiseerd door de dienst diversiteit van stad Diest in samenwerking met Groep Intro. Fietsen is immers een basisvaardigheid, want met de fiets kan je vlot en makkelijk naar school, naar je werkplek, naar de sportclub gaan,…

Zomerscholen

Tijdens de maanden juli en augustus konden meer dan 130 kinderen en jongeren terecht in één van de verschillende zomerscholen in Diest. Alle Diestse basisscholen en Arktos en Groep Intro organiseerden zomerscholen waar leerlingen terecht konden voor leren, spelen, sporten,... op maat. Met de hulp van heel wat leerkrachten, studenten en vrijwilligers slaagden ze erin de zomerscholen tot een succes te maken en de kinderen een vliegende start te geven in het nieuwe schooljaar.

 

Lees meer over