Watergroep gaat voor volledige reiniging in Begijnendijk

Leidingwater in Rillaar heeft een kleurtje
Naar aanleiding van de terugkerende meldingen over verkleurd drinkwater besliste De Watergroep het volledige waterleidingnet in de gemeente zeer grondig te spoelen.
Op woensdag 16 juni 2021 wordt een grondige spoeling, nl. met water en lucht, uitgevoerd in het gedeelte van de Aarschotsesteenweg dat gelegen is tussen de huisnummers 108 en 196. Deze spoelwerken vinden plaats tussen 10 uur en 15 uur.

Als gevolg van deze spoelwerken is het mogelijk dat er tussen 10 uur en 15 uur drukschommelingen en korte onderbrekingen in de watervoorziening optreden. Onmiddellijk na deze drukschommelingen en/of onderbrekingen kan het water kortstondig troebel worden, verkleuren en/of lucht bevatten.

Er wordt dan ook gevraagd om de hoofdkraan van de drinkwateraftakking voor 10 uur toe te draaien. Die kraan bevindt zich net voor de watermeter. Tussen 10 uur en 15 uur  kan men geen water gebruiken. Na 15 uur mag men de afsluitkraan terug openen, waarbij er wordt aangeraden om 1 tot 2 emmers water af te tappen aan het aftapkraantje vooraleer men opnieuw kraanwater gebruikt.

Lees meer over