Kamperen maar dan met enige luxe? Het kan in het Hageland

Pure verwennerij in Averbode
Nu we met zijn allen weer mogen reizen maar er nog altijd restricties gelden, blijven sommigen misschien liever in eigen land. In het Hageland kan je alvast op meerdere plekken genieten met je gezin op een glampingspot, versta kamperen met de nodige luxe in een grote tent of in je eigen mobilhome. Wij zetten graag enkele mogelijkheden voor u op een rij.

1-Slapen tussen de schapen in Tielt-Winge

Glamping tussen schapen

In Tielt-Winge kan je de nacht doorbrengen tussen de schapen bij herder Davy Baumans op De Schaapsheuvel. Hij heeft er 2 glamping tenten ter beschikking en nog een plekje waar je jouw eigen tent kan neerpoten. “We zorgen ook voor stroom maar het sanitair is voorlopig nog beperkt. Een toilet is aanwezig en de douche bestaat uit een zak met water die opwarmt door de zon, ik merk dat mensen die Indiana Jones ervaring wel appreciëren. Tegen volgend jaar is mijn buur rond met de renovatie van zijn woning en daar komt een sanitair voor de gasten”, zegt Davy.

Lees verder onder de foto.

Schapen glamping

Op het terrein voorziet de uitbater  ook een hot tub waar je kan genieten van de rust en de sterren. “De schapen zitten rondom en slapen ook in de buurt van de tenten maar we hebben ook 2 tamme varkentjes die onze bezoekers zeer leuk vinden. Voederen van de lammetjes valt eveneens zeer in de smaak, net als ons blote voeten pad. Ik ben nu een speeltuin aan het bouwen voor de kinderen en we bieden schapengolf aan, zeg maar een eigen grappige versie van het spel.”

Een tent huren kost om en bij de 85 euro en de schaapsherder zorgt ook voor ontbijt.  

Op de website (http://deschaapsheuvel.be/) kom je meer te weten over Davy en zijn schapen.

2-Met de mobilhome tussen de wijngaarden

Danouise

Wijnboer Daniel Danouise (67) in Tielt-Winge organiseert al een zestal jaar een kampeerformule tussen zijn wijngaard voor mobilhomes. “Het idee kwam van mijn dochter die zelf al jaren een mobilhome bezit en daar telkens mee op vakantie trekt. Op een keer ging ze naar Kroatië en daar logeerde ze voornamelijk bij boeren. Toen ze thuis kwam zei ze papa je moet dat ook doen tussen de wijngaarden en zo ben ik er dan mee begonnen.”

Een sanitair is er niet, dat hoeft ook niet want elke mobilhome heeft zijn eigen toilet en douche, maar watertanken vind je er wel. “Het sanitaire restafval kan je  lozen aan de Demerparking in het nabijgelegen Aarschot. Aanvankelijk hadden we 4 staanplaatsen, nu zijn er 9 waarvan 4 met stroomvoorziening”, gaat Daniel verder.   

In tegenstelling tot andere jaren deed de wijnboer deze keer zijn mobilhomecamping eerder open. “Door de coronamaatregelen merken we dat veel mensen een vakantie in eigen land willen maar anderzijds zijn er veel minder buitenlanders.”

Lees verder onder de foto.

Wijnbar Danouise

Wanneer je bij een wijnboer logeert, wil je natuurlijk ook proeven van zijn product en ook daar heeft Daniel voor gezorgd. “We hebben hier een wijnbar ( cf. bovenstaande foto) en natuurlijk kan je daar onze wijnen proeven. Vroeger was de Hagelandse wijn misschien nog niet top maar vandaag maken we hier, samen met veel collega’s, best goede wijnen. De opwarming van de aarde zorgt er al sinds 2000 voor dat de oogst regelmatig veel beter is dan vroeger, de druiven zijn rijper. In 1994 zijn we hier wijndruiven beginnen te verbouwen, eerst voor eigen gebruik en sinds 2002 ook voor anderen. Dat wil zeggen dat we dat laatse volgend jaar kunnen vieren want dan doen we het 20 jaar. Sowieso gaan we met iets speciaals komen maar ik weet nog niet precies wat.”

Net als zijn collega’s kreeg de wijnboer de voorbije maanden te kampen met vrieskou maar de schade valt, volgens hem, nog mee. “Een goed jaar levert ons zo’n 1000 flessen op maar het is nog te vroeg om nu al te oordelen over de oogst. De voorbije dagen was het warm en er wordt nog meer goed weer voorspeld, dat is in elk geval een goede zaak. Sommige klanten komen naar hier om mee te oogsten of op andere momenten te helpen en natuurlijk zijn extra handen meer dan welkom. Na het werk zorgen we voor drank en eten, betalen ervoor doen we niet.”

Wie bij Daniel wil logeren betaalt 8 euro wanneer de mobilhome op stroom moet worden aangesloten en 6 euro wanneer dit niet het geval is. Reserveren doe je via zijn website. “Je kan beter reserveren want soms moeten we mensen echt weigeren omdat het vol staat. Je kan ook alleen met kaart betalen, cash aanvaarden we niet.”

Meer informatie vind je op https://www.danouise.be/.

3-In de wijngaard van tv-maker en wijnboer Luc Haekens

Luk Haekens

Wijnboer en tv-maker Luc Haekens biedt in zijn wijngaard Coberger in Scherpenheuvel-Zichem dan weer een glamping formule aan. Op het domein vind je drie luxe tenten en een blokhut, telkens voor 2 volwassenen en maximum 3 kinderen. De buitenkeuken, buitendouches en overdekt terras deel je met de andere gasten. “We zijn ermee begonnen in 2015. Ik wilde een hobby dicht bij huis en we toverden het maisveld om in een wijngaard met 1200 struiken, goed voor evenveel flessen wijn. Ik ben altijd wel geïnteresseerd geweest in het verbouwen van wijn, wanneer we met vakantie gingen, bezochten we vroeger ook al regelmatig een wijngaard”, vertelt Luc die nog maar 2 jaar de glamping organiseert. “We kochten het aanpalend bos tijdens de eerste lockdown en begonnen er toen de camping. Dit is dus het 2de seizoen dat we open zijn.”

Net als bij Danouise is er ook hier een bar waar je de wijn van het domein kan proeven en van tappas kan genieten (25 euro per persoon).

Lees verder onder de foto.

Luk Haekens

Inchecken kan vanaf 15 uur, uitchecken tot 11 uur. Voor een tent betaal je 110 euro, inclusief ontbijt. Kinderen van 3 tot 12 jaar logeren er voor 15 euro per nacht en een extra persoon, vanaf 12 jaar, kost 35 euro extra.

Meer informatie vind je op de website https://www.wijndomeincoberger.be/

4-Heerlijk tafelen en daarna overnachten in een glampingtent aan de vijver in Averbode

Thijs Vervloet

Voor het tweede jaar op rij komt chef Thijs Vervloet van sterrenrestaurant Colette met een glampingformule aan de vijver in Averbode.

“De omgeving is uniek en leent zich perfect voor dergelijke formule. We hebben 12 tenten op het eiland in de vijver staan”, zegt chef Vervloet.

Die tenten zijn 24 vierkante meter groot en beschikken allemaal over een echt 2-persoonsbed. “Voor elke tent is er een prive houten terras en we stellen ook handdoeken, badjassen en slippers ter beschikking. In elke tent zijn er stopcontacten en is er verlichting aanwezig en je beschikt ook over een koffiemachine. Je slaapt in een tent maar je beschikt over de nodige luxe.Toiletten en douches vind je in het centraal saintair gebouw.”

Je kan er alleen slapen als je het combineert met één van de twee dining-formules. De eerste is een gastronomisch 5 gangen signature menu in restaurant Colette. “Gasten kunnen inchecken vanaf 17 uur en een uur à anderhalf uur later verwachten we hen voor het champagne aperitief met amuses. Tijdens het eten zorgen we voor bijpassende waters en wijnen. Na het eten kunnen de gasten via een verlichte dreef naar hun tent wandelen.”

Kies je voor de tweede formule dan vaart je tafel naar het midden van de vijver en wordt je daar een 3-gangen menu geserveerd, voorafgegaan door een aperitief met bites. Bij het dessert krijg je ook een koffie of een thee.

Lees verder onder de foto. 

Thijs Vervloet

Voor een tent voor 2 personen betaal je 195 euro maar daarvoor krijg je ’s ochtends ook ontbijt in de nabijgelegen Bistro De Vijvers die Vervloet recent opende.

Het 5 gangen menu kost 185 euro per persoon en voor het dinner on the lake betaal je 155 euro per persoon.

Meer informatie vind je op https://www.glampanddine.be/.

Lees meer over