Eerste Vlaamse Bachelorette Elke Clijsters

22 April 2021 | 12u37 | Gepost door Anoniem (niet gecontroleerd)
Wie Elke Clijsters zegt, denkt meteen aan haar zus Kim. Maar sinds kort mag deze 36-jarige Limburgse schone zich de eerste Vlaamse Bachelorette noemen. In het gelijknamige televisieprogramma op Play4 moeten de kandidaten strijden om het hart van Clijsters te veroveren. “Het was een emotionele rollercoaster, maar een hele fijne ervaring”, aldus Clijsters.

Hoe voelt het om de eerste Vlaamse Bachelorette te zijn?
“Het is de eerste keer in België dat ‘De Bachelorette’ op tv komt. Ik vind het dan ook echt een eer dat ik hier aan mocht meewerken. Ik ben daar heel fier op. Het is een hele fijne ervaring, maar toch ook wel zwaar. Gelukkig word ik goed geholpen en bijgestaan door SBS (zendergroep achter Play4, nvdr.) en productiehuis Warner Bros. Ik heb ook helemaal niet voor de show deelgenomen aan dit programma. Ik ben altijd heel oprecht en ben ook blij met de vele positieve reacties op het programma.”

Vanwaar de beslissing om deel te nemen aan ‘De Bachelorette’?
“Ik was vrijgezel en ben ook heel avontuurlijk, want ik probeer graag nieuwe dingen. Het leek me dan ook een unieke kans om op die manier op zoek te gaan naar een nieuwe partner. En dat tv-werk leek me bovendien een bijzondere ervaring. Het was natuurlijk wel wat beangstigend, omdat ik besefte dat ik mezelf een beetje zou moeten blootgeven — niet letterlijk natuurlijk. Maar ik was er snel zeker van dat ik aan dit programma wilde meewerken.”

Wat was de reactie van je omgeving over je deelname?
“Ik heb het wel eerst met mijn kinderen Cleo (10) en Cruz (11) besproken. Mijn zoontje vond dat geweldig en ging meteen akkoord. Mijn dochtertje twijfelde een beetje, omdat ik dan mannen zou moeten kussen op tv. (lacht) Ik heb ook nog even gepolst bij twee vrienden en zij zeiden meteen dat ik er echt voor moest gaan. Ze hebben me daar dus zeker en vast in gesteund. Nadat ik de beslissing had genomen om deel te nemen, heb ik ook mijn familie op de hoogte gebracht. En ook zij waren heel tevreden.”

Wat was je reactie toen je alle mannen voor het eerst zag?
“Ik wist totaal niet waaraan ik me moest verwachten en hoeveel mannen er zouden zijn. Ik was eerst heel zenuwachtig. Vanaf het moment dat al die mannen een voor een naar me toe kwamen tijdens de eerste aflevering was ik wel gewoon mezelf en vergat ik ook al die camera’s rondom mij. Ik heb geprobeerd om echt oprecht iedereen zo goed mogelijk te leren kennen in die korte tijd die er was. Ik heb gewoon altijd mijn buikgevoel gevolgd en op basis daarvan beslist wie ik wel of niet leuk vond en met wie ik dus al dan niet verder wilde gaan.”

Wat zoek je in een man? 

“In de eerste plaats moet ik me echt goed kunnen voelen en verliefd kunnen worden op die persoon. Hij moet ook sportief zijn. Ook humor is een must, want ik lach graag. En eerlijkheid is superbelangrijk voor mij. Dat zijn uiteraard de clichés, maar ik geloof er wel in en die eigenschappen vind ik heel aantrekkelijk. Qua uiterlijk val ik niet echt op één specifiek type. Dat is voor mij niet zo belangrijk. Ik moet vooral een goed gevoel hebben.”

Wat zijn absolute afknappers?

“Oneerlijke, schijnheilige mannen zijn sowieso een no go. Ik hou er ook niet van als hij onderdanig zou zijn. En iemand die te veel naar mijn familie opkijkt, vind ik niet zo leuk.”

Waren er ook moeilijke momenten tijdens de opnames?
“Zeker en vast. Ik heb soms ook echt moeten huilen. Ik sliep weinig en wilde de mannen niet kwetsen, maar je kan natuurlijk ook niet voor iedereen goeddoen. Ze wilden allemaal mijn aandacht opeisen. Dat was dus niet altijd gemakkelijk. Het was een echte emotionele rollercoaster.”

Wat ga je onthouden van dit avontuur?
“Dat ik best een sterke vrouw ben. Dat klinkt nu misschien vreemd, maar ik vind dat ik het heel goed heb gedaan. Ik heb het goede voor met mensen en ik wilde die mannen ook absoluut niet kwetsen. Zo heb ik er ook voor kunnen zorgen dat zij zich goed voelden bij mij, dus ik ben heel trots op mezelf dat ik aan dit programma heb deelgenomen.”

Niet alleen in de liefde gaat het beter. Ook op sportief vlak gaat het terug de goede kant op. Hoe ben je op het idee gekomen om met padel te beginnen?

“Enkele jaren geleden zat ik nog in een relatie met mijn ex-partner en was ik op zoek naar een uitlaatklep. Ik ben dan met een les padel in Spanje eens begonnen en werd meteen heel gelukkig van deze sport. Ik had natuurlijk ook wel mijn tennisverleden waardoor ik veel balgevoel heb. Ik was er dus snel mee weg.”

Heb je nog sportieve ambities?

“Ik ga samen met Sabine Appelmans (voormalig toptennisster) en nog een ander meisje een nationale padelploeg 35+ oprichten. Het is de bedoeling dat we dan in het buitenland op wereldkampioenschappen zullen spelen. Dat is dus niet op hetzelfde niveau als de profs, zoals mijn zus in mijn tennis, maar het is een echte uitdaging en een sport die ik ook goed kan. Na ‘De Bachelorette’ zie ik dan wel wat er nog op mijn pad komt.”

Lees meer over