Zanger Portland uit Scherpenheuvel-Zichem staat weer op een podium: "Dokters gaven me een jaar, tien met geluk"

Portland

Jente Pironet (32) van Portland uit Scherpenheuvel-Zichem speelt donderdag en vrijdag in de Roma in Antwerpen, het zijn meteen zijn eerste concerten in acht maanden nadat er vorig jaar bij hem hersenkanker werd vastgesteld. In het weekblad HUMO doet hij voor het eerst zijn verhaal. “De dokters drukken me op het hart dat ik nooit helemaal zal kunnen genezen.”

In maart kondigde zangeres en partner in crime Sarah Pepels ook al aan dat ze de band zou verlaten.

“Ik voelde me slecht en extreem droevig, ik was de weg kwijt. Al snel kreeg ik aan de lopende band paniekaanvallen”, vertelde hij aan HUMO.

Enkele maanden later vonden dokters drie agressieve tumoren en werd hem gezegd dat hij misschien nog een jaar te leven had. “Tien als ik geluk had”, zegt hij nog tegen de collega’s.

De chemotherapie sloeg uiteindelijk toch aan maar of het nu allemaal ok is wil Pironet niet kwijt, zeker is dat hij niet zonder medicijnen en chemo kan. “Momenteel kijk ik op tegen een berg nabehandelingen. Ik ben nog niet van de chemo af en over twee weken moet ik alweer op controle.”

Recent mocht Pironet nog een eerste MIA in ontvangst nemen en ook daar had hij het in zijn speech even over de moeilijke periode in zijn leven. “Ik wil deze MIA in de lucht steken voor de Belgische medische wetenschappers die mij enorm hebben geholpen”, zei de frontman toen ontroerd.

Lees meer over