Vlaams Belang wil regenboogvlag weg uit Diest, schepen Maurits Vande Reyde is gedegouteerd

regenboogvlag

“Ik ben in mijn jonge nationale - en lokale politieke loopbaan nog nooit zo gedegouteerd geweest als zonet tijdens de gemeenteraad in Diest. Het gemeenteraadslid van het Vlaams Belang vond het nodig om de aanwezigheid van de regenboogvlag in Diest aan te vallen. Dat postte Diestse schepen Mauirits Vande Reyde (Open Diest) op zijn Facebookpagina maandagavond na de gemeenteraad. Meerdere politici reageerden al op hun sociale media en plaatsten een foto van de regenboogbrug op hun pagina. Vlaams Belang diende hen intussen van antwoord op hun sociale media.

"De stad Diest dringt met de regenboogvlag de LGBTQ-ideologie op". Waarom hangt de stad Diest deze regenboogvlag op en kan het niet gewoon neutraal blijven? Vele mensen storen zich hieraan. Haal die vlag weg" luidde het, nog steeds volgens de post van de schepen.

“Wel, mijnheer Claes: de stad Diest hangt die vlag uit, net omwille van uw bekrompen mensbeeld. In Diest zal iedereen altijd zichzelf kunnen zijn. Ongeacht huidskleur, nationaliteit of op wie hij of zij verliefd wordt. Tot spijt van wie het blijkbaar anno 2024 nog steeds benijdt. De regenboogvlag en ons regenboogpad zijn een zeer eenvoudig teken van universele vrijheid en verdraagzaamheid. Iets dat u blijkbaar mist”, gaat Vande Reyde verder die ervan overtuigd is dat vele Diestenaren de vlag niet weg willen. “U bent een absolute minderheid en ik zal er alles aan doen om dat politiek te bekampen, zodat uw onverdraagzaamheid in Diest nooit ook maar een waterkans maakt in het beleid van het bestuur.  De volgende gemeenteraad zal ik daarom alvast, speciaal voor u, een mooi regenboog-shirt aandoen. Omdat liefde, liefde is.”

Vlaams Belang bijt van zich af op sociale media

Op de Facebookpagina van Vlaams Belang verdedigt de partij zich. “De aanleiding kwam er nadat Claes op vragen van vele inwoners uit de stad Diest de vraag stelde waarom de LGBTQ vlag steeds opgetrokken blijft voor het stadhuis van Diest. Naar onze mening,  samen met die van vele inwoners, is de LGBTQ vlag niet opgenomen in het vlaggenreglement tot openbare gebouwen en is het verboden deze vlag continu opgetrokken te laten hangen aan het stadhuis. De houding van Vlaams Belang naar de LGBTQ gemeenschap toe is dat wij iedereen de vrijheid geven en het respect laten verdienen bij zijn eigen keuze naar geaardheid. Of iemand nu gay, lesbisch, hetero of transgender is, maakt voor Vlaams Belang helemaal niet uit en we willen deze mensen hun vrijheid ook ten alle tijden laten behouden”, luidt het.

“Men moet ophouden met alles door onze strot te rammen en ons te verplichten mee te doen met bepaalde linkse Woke-gekten. Laat kinderen kinderen zijn en laat hun later zelf beslissen in welke geaardheid ze zich het beste voelen. Maar het kan niet langer dat men in de lagere school transgenders komt laten spreken over hun geaardheden voor de klas of dat men in het middelbaar, met carnaval, kinderen aanstuurt om zich als meisje te verkleden in een jongen en omgekeerd. Het is niet Maurits Vande Reyde die zal beslissen of Vlaams Belang nooit zal kunnen besturen in Diest naar de toekomst toe , wel de kiezers.”

Lees meer over