Uniek beeld siert de Kaai in Diest

2 mei 2022 | 19u41 | Gepost door redobra@telenet.be
Beeldhouwwerk Diest

De stad Diest is een belangrijk kunstwerk rijker. Op de Kaai werd ‘Dieu Fleuve’ onthuld, een kunstwerk van de bekende Belgische kunstenaar Johan Tahon.

Het kunstgehalte in Diest is weer wat vergroot. De stad die meer monumentendossiers kent dan Brugge heeft nu ook een uniek beeld van de bekende kunstenaar Johan Tahon beet.

"Het beeldhouwwerk ‘Dieu Fleuve’ vertelt onze Diestse geschiedenis in de vorm van een lokale Demergod. Het beeld werd dit jaar in brons gegoten en krijgt nu een permanente plaats in onze stad”, zegt schepen van Cultuur Geert Cluckers. 

Tahon werd in 1995 ontdekt door Jan Hoet, de toenmalige directeur van het S.M.A.K. Vandaag worden zijn werken wereldwijd tentoongesteld in vermaarde musea en toonaangevende privécollecties. In mei 2021 mocht Tahon zijn sculptuur ‘Métanoia’ nog persoonlijk overhandigen aan paus Franciscus en kreeg een vaste stek naast Vaticaanse grootmeesters.

De onthulling van ‘Dieu Fleuve’ geeft tevens het startschot van het Not That Kind Of Doctor-kunstenparcours, kortweg pARTkoer. Dat totaalpakket van kunsttentoonstellingen en muzikale optredens loopt een maand lang door de stad. Meer info vind je op www.diest.be/partkoer.

Lees meer over