In afwachting restauratie Citadel nu al tijdelijke invulling, te beginnen met tijdelijke Zichtbar

citadel

Na 7 jaar staat de Zichtbar weer op de Diestse Citadel. De Zichtbar is een project dat wordt gedragen door honderden vrijwilligers, gecoördineerd door VZW Kwartiermakerij. De stad onderzoekt ook welke tijdelijke invulling er aan de site kan gegeven worden in afwachting van de restauratie en hoop daar meer klaarheid over te hebben in september. 

In afwachting van de definitieve restauratie van de citadel gaf de stad het startsein voor een tijdelijke invulling van een deel van de courtines. Hiervoor wordt een regisseur aangesteld, zeg maar een persoon of onderneming die de organisatie en het beheer van de tijdelijke invulling op zich zal nemen in nauw overleg met de stad. 

Enkele trekkers van Kwartiermakerij zijn mede-oprichters van een nieuwe coöperatieve onderneming die zich met professionele ondersteuning kandidaat heeft gesteld voor de opdracht. Momenteel onderzoeken ze samen met de stad welke scenario’s haalbaar en betaalbaar zijn. Na de zomer wordt een doorbraak verwacht maar nu is er dus al een eerste initiatief..

Liefhebbers kunnen zes weekends lang genieten van de skyline van Diest, een originele kaart met drank en hapjes en een creatieve programmatie.

Alle muzikale events zijn gratis toegankelijk maar er wordt voor de muziek een vrije bijdrage gevraagd naar ieders vermogen en sympathie.

“Kwartiermakerij ziet in de Citadel de gedroomde plek voor een levend(ig) experiment van circulaire ontwikkeling, kruisbestuiving en samenwerking. Dat kan alleen lukken met de steun, de kennis en het enthousiasme van velen. Het burgerinitiatief nodigt daarom alle ondernemers, uitvinders, bouwers, verenigingen, sportievelingen, kunstenaars, koks en creatievelingen met een hart voor de citadel en een spirit voor duurzaamheid uit om samen van dit verhaal een succes te maken”, luidt het nog.

Wie het project wil steunen is meer dan welkom om met een vereniging, met vrienden of buren een tapshift te draaien in de Zichtbar. Wie interesse heeft in de tijdelijke invulling kan tijdens de Zichtbarweekends de mensen van Kwartiermakerij aanspreken voor een kennismaking of kan contact opnemen via info@kwartiermakerij.be.

De tijdelijke bar is open elke donderdag (19-24 uur), vrijdag en zaterdag (15-1 uur) en zondag (15-22 uur)  in de periode van vrijdag 2 juni tot en met zondag 9 juli.

Meer informatie vind je op  www.kwartiermakerij.be en www.zichtbar.be