Er komen camera's aan zwembad Warande

27 september 2022 | 15u20 | Gepost door redactie
Foto is illustratief en niet van het zwembad in kwestie

Er komen camera’s op de site van het zwembad De Warande. Oppositiepartij Vooruit vindt dat een goed idee maar stelde zich vragen waarom er elders geen videobewaking komt. Burgemeester Christophe De Graef (Open Diest) onderstreepte het belang van dergelijke camera’s en belooft ook camera’s in de deelgemeenten.   

De raadsleden moesten zich buigen over het al dan niet toestaan van camera’s op de site van het zwembad, die zouden ingezet worden in de strijd tegen het vandalisme.'"In de regio stonden er al 8, nu nog meer", zei burgemeester De Graef hierover tijdens de raad. 

Volgens Jankowski is dit een goede zaak maar de partij vraagt ook elders cameratoezicht, onder ander aan de fietsenstalling van de NMBS waar, zo zegt ze, veel diefstallen gebeuren van fietsen. "Vooral het niet betalende deel wordt niet beschermd door cameratoezicht."

Burgemeester De Graef vindt camerabewaking ook een goede zaak maar benadrukt dat het station privédomein is en dat de politie overleg pleegt met de NMBS om ook hun videobeelden te kunnen raadplegen indien nodig.

“Dat je met camerabewaking het probleem verplaatst zou weleens kunnen, de ideale wereld is een tv-programma. Hoe dan ook werden al veel misdrijven opgelost dankzij de beelden van camera’s. Je kan je misschien geviseerd voelen door die camera’s maar het helpt wel. In Kortrijk bijvoorbeeld waren er 70% minder overvallen sinds de installatie van camera’s. We leven hier kleinschaliger maar toch helpen de camera’s inzake preventie of bij het oplossen van misdrijven. We gaan hierbij ook niet de deelgemeenten vergeten.”

 

Lees meer over