Diestse Gino verslaat Leuvense Dorien en wint Bestemming X, goed voor 50.000 euro

bestemming x

Na 6043 kilometer in een geblindeerde bus, doorheen 7 landen verspreid over heel Europa en ondanks talloze misleidingen kon Gino uit Diest zich tot de allereerste winnaar van het VTM programma Bestemming X kronen. Hij versloeg Dorien uit Leuven en vond als eerste Kevin Janssens. Hij bereikte daarmee de allerlaatste bestemming van deze roadtrip - een strandhuis, vlakbij de adembenemende Seven Sisters aan de kustlijn van Engeland – en is hiermee 50.000 euro rijker.  

De laatste rechte lijn naar de ultieme Bestemming X draaide uit op een regelrechte thriller, waarin Gino op het nippertje aan het langste eind trok. “Het was een fantastische ervaring. Ik had nooit gedacht dat ik zo ver zou geraken, maar ik heb altijd gezegd dat ik mijn vel duur zou verkopen. En nu ben ik dus de gelukkige, wauw!”, aldus een emotionele Gino.

In de zenuwslopende finale proef gingen Gino en Dorien op zoek naar acht rode telefooncellen. Bij elke telefooncel moesten ze een opdracht uitvoeren en dat leverde hen telkens een coördinaat van de finale bestemming op.

Lees verder onder de foto. 

bestemming x
Gino vond als eerste presentator Kevin Janssens

Spannende finale

Bij hun zoektocht kregen de 2 hulp, Dorien kreeg  het gezelschap van ex-kandidaat Jef, Gino schakelde de hulp in van afvaller Zeno. Dorien won eerder een belangrijk voordeel, waardoor ze haar zoektocht 15 minuten eerder mocht inzetten, maar ook Gino kreeg een waardevol voordeel te pakken. Hij kon op spectaculaire wijze, vanuit een stuntvliegtuig, het vijfde coördinaat zien en daardoor één telefooncel overslaan. 

Dorien bereikte als eerste de laatste telefooncel maar daar werd ze genekt door de zenuwen bij het uitvoeren van de opdracht. Gino slaagde als eerste in de proef, waardoor zijn weg richting Kevin Janssen volledig open lag.

Het programma was goed voor een gemiddeld marktaandeel van 42,2 procent in de doelgroep VVA 18-44 en het format werd intussen al verkocht aan 5 buitenlandse zenders waaronder BBC.

Bekijk hier de overwinning van Gino.

bestemming x
Dorien moest het onderspit delven tegen Gino

Lees meer over