Diest gaat samenwerking aan met drie lokale voetbalclubs voor gezamenlijke jeugdwerking

Voetbal

De stad Diest en de lokale voetbalclubs gaan een unieke samenwerking aan en richten een gezamenlijke jeugdwerking op. Bedoeling is om alle jonge voetballers in Diest te laten profiteren van toekomstige investeringen en intens te laten samenwerken.

Het gaat om een akkoord tussen de stad en drie lokale voetbalclubs, met name SPORT013football (jeugdwerking KFC Diest), SK Deurne en Sparta Schaffen. “Met de ondertekening van deze unieke samenwerking engageren de clubs zich om een overkoepelende vzw op te richten. Het stadsbestuur zorgt op zijn beurt voor een kunstgrasveld op het Oosterlindeveld en een tijdelijke opstart met containerkleedkamers op het natuurgrasveld dat reeds werd aangelegd”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Bedoeling van het principeakkoord is een gezamenlijke voetbaljeugdwerking op te richten.

1 overkoepelende vzw

“De voetbalclubs engageren zich om hun jeugdwerking onder te brengen in een overkoepelende vzw. Die wordt dit voetbalseizoen nog opgestart en krijgt meteen heel wat verantwoordelijkheden, zoals het beheer van de terreinen in Deurne, Diest en Schaffen. De bedoeling is om de beschikbare ruimte zo optimaal en efficiënt mogelijk te benutten door een brug te vormen tussen alle gebruikers van de velden in de regio. De opstart van de samenwerking was geen vanzelfsprekend traject voor de verschillende partijen, maar we mogen trots zijn op het resultaat. De enige manier om sportief te groeien en de uitdagingen van de toekomst het hoofd te bieden, is door samen te werken. Ik wil de verantwoordelijken van de verschillende clubs bedanken voor hun engagement, doorzettingsvermogen en durf om dit project te laten slagen”, zegt schepen van Sport Rick Brans (Open Diest).

Betere doorgroeimogelijkheden 

Alle spelers zullen door de nieuwe samenwerking in de toekomst op alle sites terechtkunnen, maar elke club behoudt zijn eigenheid en aparte ploegen, trainers kunnen worden uitgewisseld en opleidingen kunnen op elkaar afgestemd worden. De gezamenlijke jeugdwerking creëert zo ook betere doorgroeimogelijkheden voor talentvolle spelers op lokaal niveau.

Van zodra de gezamenlijke jeugdwerking een feit is, wil de stad werk maken van het kunstgrasveld op het Oosterlindeveld in Schaffen. “Er wordt een tijdelijke opstart voorzien met containerkleedkamers op het reeds aangelegde natuurgrasveld. De nieuwe vzw staat in voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers in Schaffen, op grond van de stad Diest. We zijn blij dat er vooruitgang komt in de ontwikkeling van het Oosterlindeveld. Dit is een belangrijke verbetering en uitbreiding voor (jeugd)voetbal in Diest,” bevestigen de vertegenwoordigers van de drie clubs.

Lees meer over