Centrum Bekkevoort wordt blauwe zone

bekkevoort

In het centrum van Bekkevoort moet je vanaf 1 juli je blauwe zoneschijf gebruiken want vanaf dan wordt de omgeving er een blauwe zone. Met de maatregel wil de gemeente de parkeersituatie verbeteren en de verkeersleefbaarheid verhogen.

“Deze maatregel zal ertoe bijdragen dat de dorpskern tijdens de winkeluren bereikbaar blijft voor bezoekers van winkels, horeca en bezoekers aan de gemeentelijke gebouwen. Hiermee wil het lokaal bestuur de lokale economie ondersteunen”, luidt het bij de initiatiefnemers.

Op de parkeerplaatsen in de blauwe zone geldt, van maandag tot en met vrijdag tussen 8 en 18 uur, het verplicht gebruik van de blauwe parkeerschijf met een maximale parkeerduur van 3 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen geldt de nieuwe regel niet maar op andere dagen moet iedereen er zich aanhouden, inclusief bewoners.

Eind juni worden de borden die de blauwe zone aangeven geplaatst en vanaf 1 juli zullen ze zichtbaar zijn. Betrokken bewoners worden nog bijkomend geïnformeerd via een bewonersbrief.

De blauwe zone wordt op volgende locaties ingevoerd:

  • Het gedeelte van de gewestweg Staatsbaan (N2) tussen de even huisnummers 118 tot 144 en de oneven huisnummers 173j tot 2023 (lengte verkeersplateau), inclusief parking "Statieplein"
  • Het gedeelte van de Eugeen Coolsstraat gelegen vanaf het oneven huisnummer 19 en vanaf het even huisnummer 20 c tot aan de aansluiting met de Staatsbaan (gewestweg N2), inclusief “parking bezoekers gemeentehuis” (het ceremonieplein inbegrepen)
  • De Kamiel Dekelverstraat (de private parkings op Kamiel Dekelverstraat vallen niet in de blauwe zone)

Parkeren aan achterzijde gemeentehuis voortaan ook verboden

Vanaf 1 juli 2024 zal het ook niet meer mogelijk zijn om te parkeren op de personeelsparking aan de achterzijde van het gemeentehuis. “Deze parking behoort tot het privaat domein van het lokaal bestuur en is daarom enkel voorbehouden voor het personeel van het lokaal bestuur en de politie.”

 

Lees meer over