Winkeldieven op Gouden Kruispunt betrapt met meer dan 2000 euro aan buit: "Men meldt er nu veel meer diefstallen""

Torfs
Drie winkeldieven werden op het Gouden Kruispunt in Tielt-Winge bij schoenenzaak Torfs op heterdaad betrapt Ze gingen aan de haal met 2000 euro aan buit maar dat is maar het puntje van de ijsberg, zo leren we bij de politiezone Hageland. “De komende weken zetten we meer patrouilles in want er worden recent meer diefstallen gemeld op die locatie”, zegt korpschef Kurt Marcoen.  

De jongste feiten speelden zich af op dinsdag 5 december rond 16.45 uur.

Drie dieven, twee mannen en één vrouw, werden betrapt door het personeel van Schoenen Torfs toen ze schoenen probeerden te stelen. De daders namen de vlucht maar uiteindelijk konden agenten van de politiezone Hageland hen toch oppakken, mede dankzij de hulp van het winkelpersoneel en de terreinmedewerkers.

“Ze waren in het bezit van een aanzienlijke buit, waaronder AirPods, kledij, kerstverlichting en elektrische apparatuur. De geschatte waarde was om en bij 2000 euro. De dieven werden ter beschikking gesteld van het parket Leuven.”

Eind november nam de Handelaarsvereniging van het Gouden Kruispunt al contact op met pz Hageland in verband met de enorme stijging van winkeldiefstallen. Bij sommige winkels steeg het aantal diefstallen zelfs met 60 procent, goed voor een verkoopswaarde van 30.000 euro. “We gaan tijdens de kerstdagen, op piekmomenten, extra patrouilles inzetten, zowel agenten in uniform als mensen in burger. Die laatsten konden trouwens twee van de drie daders van de recente diefstalpoging vatten`.”

Vorig jaar hadden we ook al een babbel met politiemensen die tips gaven hoe je zelf dieven buiten kan houden. Dat artikel kan je hier lezen.

Lees meer over