Vrolijk Pasen vanwege De Aap in Tielt-Winge maar ook van ons

aap

De zogenaamde Aap, een begrip in Tielt-Winge en omstreken, trok voor de gelegenheid een paaspakje aan en wenst op die manier iedereen een vrolijk Pasen, net als wij trouwens. 

De Aap is een initiatief van Jean Vanderlick en pronkt al jaren langs de Diestesteenweg in Tielt-Winge. De ene keer wenst hij kinderen succes op hun eerste schooldag, de andere keer neemt hij een positie in, zoals bij het proces rond de zaak Sanda Dia, en nog een andere keer supporterde hij voor ons.

“ Als aannemer moest ik bij een pasgetrouwd stel aan de slag maar vrienden hadden, als verrassing voor hun huwelijk, de tuin vol namaak-dieren geplaatst. Omdat ik er werken moest uitvoeren, stonden die beesten danig in de weg, het koppel vertelde mij dat ik ze naar het stort mocht brengen maar ik heb enkele exemplaren bijgehouden waaronder dus die aap. Een jaar lang heeft die in de schuur gelegen en op een dag heb ik hem op de muur van onze tuin geplaatst, er kwam een kraan aan te pas want dat beest weegt zo’n 200 kg.  Nog een jaar later kwam ik op het idee om hem een kostuum aan te doen", vertelde Jean ons destijds die ons zijn verhaal deed en dat bleek meer te omvatten dan alleen maar een aap, er was ook een geraamte in het spel dat hem vergezelde als passagier in zijn wagen.

Samen met zijn buren en vrienden, Vital Craenynckx en Jean-Pierre Vanderveken, meet Jean De Aap regelmatig een nieuw pakje aan, nu is er dat dus eentje in de paassfeer.