Jongen van 14 krijgt rake klappen, gezin onder de indruk

tino

De 14-jarige Tino uit Tielt-Winge kreeg op woensdag 20 oktober rake klappen in Aarschot. De jongen moest worden afgevoerd naar de spoed en werd intussen geopereerd aan zijn neus en oogkas. Intussen is hij weer thuis maar, zowel voor hem als voor zijn ouders, was het even schrikken. “Ik ben bang om straks weer naar school te gaan.”

Zelf praat Tino niet graag over het voorval maar papa Patrick Vancauwenbergh (56) doet in zijn plaats het verhaal. “Toen hij, samen met een vriendin, aan de bushalte stond in de Demervallei werd hij lastig gevallen door een bende van een tiental jongeren. Op een bepaald moment haalde één iemand naar hem uit, niemand die hem ter hulp schoot. Tino kreeg harde klappen, zodanig dat hij moest worden afgevoerd naar de spoedafdeling. Zijn neus was gebroken en hij had ook een letsel aan zijn oogkas. Een dag later werd hij geopeeerd. Mijn vrouw is niet gaan werken en meteen naar het ziekenhuis gegaan, ze is ook bij hem blijven slapen.”

Volgens de familie was de aanstoker van de rel een jongen van 14 die eerder bij Tino op school zat maar nu elders les volgt. “Toen ze op dezelfde school zaten, viel die hem ook al lastig. Hij heeft dan wel de klappen niet uitgedeeld maar zorgde wel voor de aanleiding.”

Intussen is de jongen, die nog altijd een beetje in shock is, weer thuis maar helemaal gerust is hij er niet in. “Voordien ging ik graag naar school maar nu heb ik schrik om terug te gaan.”

Volgens de vader beloofde de school alvast begeleiding naar de bushalte en ook mensen van het CLB gaan hem begeleiden. “Voorlopig blijft hij even thuis om op adem te komen maar ik denk niet dat we hem nog met de bus van en naar school zullen laten gaan, we zorgen zelf wel voor vervoer”, aldus Patrick.

Lees verder onder de foto. 

Tino
De jongen werd zwaar aangepakt

Dader bekend

De verdachte werd intussen geïdentificeerd door de politie en er werd een procesverbaal opgesteld. “De verdachte zelf heeft geen voorgeschiedenis bij de politie. Op dit moment loopt het onderzoek nog onder leiding van het parket. Wij leven mee met het slachtoffer en wensen hem een spoedig herstel toe”, zegt korpschef Bart Van Thienen, die iedereen oproept om waakzaam te blijven bij incidenten en verdachte handelingen. “Wanneer we samenwerken als gemeenschap geeft dit de mogelijkheid aan de politie om een grondig onderzoek te voeren. Blijf zeker bellen naar 101 bij zulke voorvallen. Pestgedrag en vechtpartijen kunnen echt niet getolereerd worden in onze maatschappij. We hebben, zowel als inwoners, bestuur, media, scholen en jeugdwerking, de plicht om dit signaal uit te sturen. Elke vechtpartij is er één teveel.”

Had erger kunnen zijn

De familie hoopt alvast dat het tot dit ene incident blijft en zal even tijd nodig hebben om zich hiervan te herstellen. “Ik hoop dat er acties komen van de hogere overheid en anderen om dit tegen te gaan, ik heb ook een kleindochter en ik hoop dat de situatie nog niet meer uit de hand gelopen is wanneer zij groter is. Dit incident loopt nog redelijk goed af want het had veel erger kunnen zijn, hij had hier ook gebrekkig kunnen uitkomen of in het slechtste geval konden we hem begraven. Het ergste is nog dat er morgen iemand anders aan de beurt is”, besluit Patrick.

Een kennis van de jongen, zijn vroegere trainer bij voetbalploeg TW 3000, doet intussen een oproep op sociale media om Tino zoveel mogelijk kaartjes te bezorgen en daar doen we graag aan mee. Uw kaartje voor Tino is welkom bij ons, hetzij via ons postadres (zet op de omslag t.a.v. Dirk Desmet) , dat is Campus Remy, Vaartdijk 3 in 3018 Leuven, hetzij digitaal via dirk.desmet@themamedia.be,  als onderwerp vermeld je dan Tino.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over