De MET Tielt-Winge breidt uit met een tweede graad

De Met
Publi

Sinds vorig schooljaar is er opnieuw middelbaar onderwijs in Tielt-Winge. In september 2021 startte De MET met een innovatieve middelbare school in het oude gemeentehuis in het centrum van Sint-Joris-Winge. “Het blijkt dat men hierop zat te wachten in de streek, want de school is elk jaar volzet,” vertelt Thomas Janssens, coördinator van de school.

De MET is een groeiende school in Tielt-Winge. Momenteel biedt ze het eerste en tweede middelbaar aan. Vanaf volgend schooljaar kan je ook starten in het derde middelbaar. De MET groeit zo jaar na jaar verder uit tot een volledige middelbare school met zes leerjaren. “In het derde middelbaar zullen ook enkele plaatsen beschikbaar zijn voor leerlingen die van andere scholen komen en de overstap willen maken naar De MET,” licht Thomas Janssens toe.

De Met

Maar wat is er nu zo uniek aan dit onderwijs? “Het unieke is dat wij werken met kleine heterogene coachgroepen van 14 leerlingen, waar leerlingen van verschillende leerjaren en verschillende studierichtingen samen zitten,” verduidelijkt Nele Desmedt, leercoach op De MET. “Elke groep heeft een vaste coach, die de leerlingen begeleidt bij hun leerproces en een wekelijks individueel coachgesprek heeft met hen.”

Maar dat is niet het enige dat zo aantrekkelijk is aan dit onderwijsproject, volgens Thomas Janssens: “Onze leerlingen kunnen voor een heel aantal leerdoelen (die beantwoorden aan de geldende eindtermen) hun eigen leerweg uitstippelen. Ze kunnen presentaties volgen van andere leerlingen, naar inspiratiesessies gaan of een eigen challenge (werkstuk) maken over het onderwerp. Zo leggen we een stuk autonomie bij hen en dat motiveert.”

Op maandag 13 februari om 19u30 is er een online infomoment om leerlingen en ouders die interesse hebben om te starten in het eerste, tweede of derde middelbaar in De MET meer te vertellen over de werking. Hierbij komen ook de leerlingen aan het woord. Inschrijven voor het infomoment kan via www.demet.eu.

Naar De MET in een andere regio? Er zijn ook scholen van De MET in Sint-Katelijne-Waver en in Leuven.

Lees meer over