A-ploeg van voetbalclub TW3000 in het gedrang: “Trainers en spelers vertrekken naar Boutersem United”

De foto is louter illustratief

Voetbalclub TW3000 in Tielt-Winge zit in nauwe schoentjes. Niet meteen sportief want daar strijdt het in derde provinciale D nog voor de titel maar het ziet er naar uit dat ze volgend seizoen geen A-elftal meer kunnen samenstellen. “Trainers vertrekken naar Boutersem en nemen een achttal spelers van de A-ploeg met zich mee”, zegt jeugdcoördinator Jens Keustermans.  

De kans bestaat dat de club volgend jaar geen A-ploeg meer kan samenstellen, ook al is dat nog niet zeker, coach Nico Adriaens trekt alvast naar Boutersem United, “De tweede ploeg inschrijven lijkt niet haalbaar. Andere spelers willen graag zo hoog mogelijk spelen en dus riskeren we dat er nog vertrekken. Dat zou willen zeggen dat we overblijven met een handvol spelers. We bekijken nog of we verder kunnen met spelers van de B-ploeg. Niet iedereen van de A-ploeg vertrekt trouwens.”

Geruchten doen de ronde dat velen niet betaald werden de voorbije maanden maar dat ontkent Keustermans. “Er zijn heel veel geruchten, we zouden ook failliet zijn, dat klopt dus niet. Bij mijn weten werd iedereen uitbetaald”, zegt de jeugdcoördinator die de moed niet opgeeft en gelooft in een toekomst voor TW3000.

“We hebben wel de ambitie om terug te keren en weer een A-ploeg op been te krijgen. In onze jeugd zit best wat talent en sommigen zijn klaar om door te stromen. Ik wil dan ook even, om alle misleidende informatie recht te zetten, vermelden dat er voor de jeugd absoluut geen problemen zijn. Daar is er zelfs nooit sprake geweest van het stopzetten ervan. Binnenkort zitten we nog eens samen met de spelers om te horen wat ze nu uiteindelijk willen gaan doen. We zullen ook een vergadering organiseren met alle betrokkenen om hen te informeren.”

Lees meer over