66-jarige Veronique krijgt boeket bloemen van Marta Bastianelli die 2de werd in Omloop van het Hageland

Veronique

De Omloop van het Hageland was voor de 66-jarige Veronique Hannecart uit Optielt een speciale editie want zij kreeg van wielrenster Marta Bastianelli, die 2de werd, haar boeket bloemen dat ze kreeg bij de prijsuitreiking.

Veronique was eerder toevallig aanwezig want eigenlijk wilde ze gewoon haar hond uitlaten.

“Toen ik langs het podium passeerde was de prijsuitreiking net aan de gang. Omdat ik met mijn rolstoel niet altijd plaats heb, ging ik vooraan aan het podium staan met mijn hondje. Na de medaille-uitreiking keerden we terug huiswaarts en ineens kwam Marta voorbij. Ze liep me eerst voorbij maar keerde dan terug en gaf mij haar boeket met een glimlach op haar gezicht. Ik was zo verbijsterd dat ik, in mijn beste Spaans, een dankwoordje stotterde”, vertelt Veronique. “Daar zat ik dan in mijn rolstoel, met mijn hond naast mij, en een boeket bloemen die van mijn schoot schoof.”

Lees verder onder de foto. 

Veronique

Geen wielerfan

Een echte wielerfan kan je Veronique niet noemen, sterker nog, ze had nog nooit van Marta Bastianelli gehoord.

“Ik vond het wel een hartverwarmend gebaar van haar.  37 jaar geleden kwam ik in een rolstoel terecht en het is niet altijd makkelijk om je overal een weg door te banen. Toch blijf ik elke dag in beweging door veel te zwemmen. Of ik nu meer naar de koers ga kijken? Neen hoor, ik ga liever snorkelen in de Rode zee”, besluit ze lachend.

Lees meer over de wedstrijd hier en hier. 

Tekst: Laurien Holsbeeks

Omloop Hageland
Bastianelli kon vorig jaar nog winnen, nu werd ze 2de en gaf ze haar boeket bloemen aan Veronique

Lees meer over