Extra gemeenteraad in de vroege uurtjes keurt betwiste meerjarenplanning goed: “Geplande investeringen kunnen doorgaan”

gemeentehuis

In Begijnendijk ging vrijdagochtend om 6.30 uur een extra gemeenteraad door nadat de MGB-oppositie de vorige vergadering verliet nog voor die begonnen was. Ze deed dat uit onvrede omdat er volgens hen te weinig inspraak was geweest over de meerjarenplanning die ter goedkeuring op de agenda stond. Omdat twee andere raadsleden afwezig waren, kon er niet voldaan worden aan de aanwezigheidsvereiste waardoor de raad niet kon doorgaan. Vrijdagochtend werd de meerjarenplanning dan toch goedgekeurd op de extra gemeenteraad. “Een rampscenario werd hiermee vermeden”, zegt burgemeester Bert Ceulemans (Samen).   

De oorspronkelijke gemeenteraad stond gepland eind november maar omdat die dus niet kon doorgaan werd de agenda vrijdag in de vroege ochtend behandeld, inclusief de goedkeuring van de aangepaste meerjarenplanning.
 

"Een meerjarenplanning wordt aan het begin van elke legislatuur opgesteld voor zes jaar maar elk jaar wordt daar wat aan gesleuteld in functie van de reële situatie. Die aangepaste planning moet dan ook goedgekeurd worden door de gemeenteraad. Daar waar dit de vorige keer dus niet lukte, werd ze nu wel goedgekeurd. Het was een boeiende raad met meerdere debatten maar ik ben blij dat de planning werd goedgekeurd, als dat niet zou gebeurd zijn, zouden we heel wat investeringen, die voor volgend jaar voorzien zijn, niet hebben kunnen uitvoeren. Dat gaat, onder andere, over de aanleg van nieuwe fietspaden, een polyvalente zaal, een nieuw administratief centrum, rioleringsprojecten en extra financiële middelen voor de jeugdbewegingen”, reageert de burgemeester.

De volgende gemeenteraad gaat volgende week al door op donderdag 14 december.

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over