Droom van Erik kwam uit, hij mocht programma presenteren op schip tijdens verjaardagsfeest Radio Mi-Amigo

Mi-Amigo

De voorzitter van N-VA in Begijnendijk Erik Hendrickx is niet alleen politicus want hij heeft zijn hart ook verloren aan radio maken. Samen met heel wat oud collega’s presenteerde hij recent een programma tijdens het 50ste verjaardagsfeest van gewezen piratenzender Mi-Amigo in Terneuzen. “Eindelijk mocht ik een programma presenteren vanop een schip, die droom koesterde ik al heel lang. Er kwam ook heel wat volk op af en dat doet natuurlijk plezier. De piratenzenders van weleer zijn duidelijk niet vergeten.”

De 60-jarige Erik is al jaar en dag een gepassioneerd dj en mocht nu ook een uur radio maken tijdens het 50-jarig verjaardagsfeest. “Ik had zo graag deel uitgemaakt van de originele ploeg op de boot destijds maar daarvoor was ik te jong. Als kind smokkelde ik al een radio mee naar mijn bed en luisterde geboeid naar de programma’s van Mi-Amigo en Veronica. Dat was echt mijn ding en later ging ik dan ook zelf radio maken.”

Dat laatste doet hij tot vandaag de dag nog altijd, hij bouwde zelfs een heuse radiostudio in zijn woning in Begijnendijk waar hij programma’s maakt voor Golden Oldies Radio, een digitaal station waar hij, elke zondag, samen met andere pioniers de sfeer van Mi-Amigo doet herleven. “De reünie in Terneuzen was echt fantastisch. Het was best ook emotioneel om al die mensen terug te zien. Toegegeven we worden er allemaal niet jonger op en ik dacht even verdoeme we zijn oud geworden maar de sfeer zat er meteen weer heel goed en het was echt een super feestweekend. Een collega van weleer sliep de eerste nacht in de auto maar ik nodigde hem uit in onze camper zodat hij daar de rest van de tijd ook verbleef, het leek alsof we op een schip zaten (lacht”, vertelt Erik die zich tijdens het verjaardagsfeest ook wel een beetje een ster voelde.

“Het deed me denken aan vroeger toen ik op fuiven draaide. Mensen wilden met mij op de foto en vroegen een handtekening. Natuurlijk geeft dat een fijn gevoel. Ik mocht eindelijk ook een programma presenteren op een schip, dat was een oude droom. Het was ook allemaal live maar dat maakte voor mij weinig verschil. Wanneer ik mijn programma’s opneem herneem ik ook niet wanneer er iets fout gaat, dat was nu niet anders. Het zou de laatste reünie geweest zijn en dat maakte het allemaal nog specialer. Anderzijds zeg nooit nooit he”, besluit Erik lachend. 

Erik hoor je op www.goldenoldiesradio.nl elke zondag en dinsdag van 14 tot 16 uur.  

 

Lees meer over