Basisschool de Klimroos uit Betekom doet mee aan de Jeugdboekenmaand

De Klimroos 6 jaar
Juffen Gwenny Pauwels en Ine Moons poseren trots met hun 6e leerjaar. 
 

De juffen namen hun klas met 31 leerlingen mee naar de bibliotheek van Begijnendijk waar ze een spel speelden om zo inderdaad te ontdekken dat sport en spel samengaan met lezen in boeken. We kruisten de kinderen op de markt na hun bezoek aan de bibliotheek. Iluna heeft alvast goed opgelet en legt wel degelijk uit dat het deze keer draait rond spel en sport, Ian knikt enthousiast en vindt het zeker leuk om mee te doen.

"Alle leerlingen van de school worden op één of andere manier betrokken bij de jeugdboekenmaand, een initiatief dat uitgaat van de bibliotheek. Dit onder de vorm van  workshops, voorleesmomenten met beweging of een bezoek aan de bibliotheek zelf", zo vertellen juffen Gwenny en Ine.

Uit cijfers blijkt bijvoorbeeld dat maar 1 op 3 kleuters genoeg beweegt tijdens een schooldag. "In de zetel, op een bureaustoel, in de bus en in de klas: we zitten bijna de hele dag en dat begint al van kinds af. Nochtans is het zo goed voor onze fysieke en mentale gezondheid om te bewegen. Het Jeugdboekenmaand-thema ‘Sport & Spel’ wenst daarom manieren uit te dragen om actiever door het leven te gaan. Zo kunnen er veel bewegingsoefeningen verwerkt worden in de les. Je kan de prentenboeken die voorgelezen worden, laten verder leven in de lessen lichamelijke opvoeding. Omgekeerd is een beweegmoment een goede ondersteuning van de taalles", zo klinkt het bij Iedereen Leest vzw.

Alle info over jeugdboekenmaand die loopt van 1 tot 31 maart 2024 vind je hier.

Lees meer over