WZC Sint-Rochus trakteert personeel op frietjes en smoutebollen

WZC St Rochus

Alle zorgverleners worden in deze 'Week van de zorg' bedankt voor hun tomeloze inzet, zo ook in Aarschot.

Het woonzorgcentrum kwam in juli 2022 uitgebreid in het nieuws nadat een brand het leven kostte van een rusthuisbewoner. Elf andere personen, waaronder zes bewoners, drie brandweerlieden en twee politieagenten dienden tevens naar het ziekenhuis te worden gebracht. 

"Er is geen beter moment dan nu om onze dankbaarheid te tonen aan onze talrijke zorgverleners met een hart van goud”, zo klinkt het.

Het woonzorgcentrum werd geopend in 1999, telt 163 kamers waarvan 30 voor rusthuis-, 127 voor rust- en verzorgingsresidenten en zes voor kortverblijf.
Gelegen in het centrum van de stad, met aangelegde tuin en op wandelafstand van de bushalte en van het station, is het woonzorgcentrum geschikt voor huisvesting van mannen, vrouwen en koppels, validen, fysisch zorgbehoevenden of ernstig dementerende bejaarden.

Het woonzorgcentrum bestaat uit vijf leefgroepen met eigen eet-leefruimte en sanitaire ruimten. Centraal is er een ontspanningszaal, cafetaria, winkeltje, ergo- en kinelokaal, snoezelruimte en kapsalon. Eén leefgroep met eigen terras en binnentuin is ingericht voor ernstig dementerende bejaarden.

Lees meer over