Tom loopt marathon in New York om Cliniclowns te steunen

3 februari 2023 | 09u53 | Gepost door dvdg.media@tel…
Tom De Lobel
Tom De Lobel uit Aarschot zet een heuse sponsoractie op voor de Cliniclowns en is nog op zoek naar centen voor zijn goede doel. Zelf gaat hij hiervoor de marathon van New York lopen. 

Tom De Lobel trekt begin november 2023, samen met een 19 andere sportievelingen, naar New York om de bekende en zware marathon van New York te lopen ten voordele van de Cliniclowns, een organisatie die voor afleiding en plezier zorgt bij kinderen in moeilijke omstandigheden.

De Cliniclowns brengen afleiding en plezier aan kinderen die door ziekte en/of een handicap in een ziekenhuis moeten verblijven en daardoor weinig contact hebben met hun eigen leefwereld. Door middel van improvisatie proberen de clowns deze leefwereld weer wat op te roepen en op die manier wat afleiding te bieden. Voor de clowns is ieder kind uniek en het clownsspel wordt dan ook volledig afgestemd op het karakter en de fantasiewereld van het kind.

"Bij veel mensen ligt dit goede doel nauw aan het hart en dat merk ik ook aan de vele donaties die ik al mocht ontvangen hiervoor. Momenteel zit ik al aan 4200€ en de oproep is nog maar 3 weken oud", zegt Tom.

"Maar daar houd het niet op. Er staan op verscheidene locaties in Aarschot donatieboxen, zoals bijvoorbeeld hij 'Het Huis van katoen', 'den druppel', het stadhuis en de dienst toerisme."

Lees verder onder de foto

Tom volop aan de slag met Timo van restaurant Vital

Tom en Timo on the run

Nog meer acties

De feestjes en dj sets komen er ook weer aan en daar wilt Tom ook altijd een actie rond opzetten. Hij voorziet dan bijvoorbeeld ook al een actie tijdens de Fundays in de zomer. Dan zal hij tijdens de set een inzamelactie organiseren.

"Daarnaast ben ik ook nog een truitje aan het ontwerpen. Dit kan je weldra kopen en daarmee de Cliniclowns steunen", zegt Tom.

Wie Tom bij zijn actie wil steunen kan dit doen door geld te storten via deze link. "Wie iets wil storten beslist zelf hoeveel.  Ook kan je een factuur opvragen en iedereen die 40 euro of meer stort, krijgt in maart van 2024 een fiscaal attest van de Cliniclowns", zegt Tom.

De Lobel wil alvast in New York zijn eigen record verbeteren, dat liep hij tijdens de marathon in Parijs waar hij finishte in 3 uur en 37 minuten.

Tom dankt iedereen die het project steunt

Tom maakt zich op voor het grote avontuur in NY

Lees meer over