Schoonhoven krijgt ooievaarsnesten

10 maart 2023 | 16u41 | Gepost door dvdg.media@tel…
Ooievaarsnesten
Het Agentschap Natuur en Bos en de stad Aarschot vullen het initiatief van de provincie Vlaams-Brabant aan met het plaatsen van ooievaarsnesten. Dit keer worden ze naar Schoonhoven gelokt. 

Vandaag, vrijdag 10 maart, plaatste de stad de eerste drie uit in totaal twaalf ooievaarsnesten op Park Schoonhoven. Een win-win, want de ooievaars krijgen extra broedplaatsen in de regio én ze worden een interessant stukje natuureducatie voor scholen en recreanten.

De stad kreeg voor dit project hulp uit verschillende hoeken. De leerlingen en leerkrachten van SIBA (nu Site-A) kwamen de metalen ringen voor de palen lassen. Ben Van Dyck, gekend van zijn werk met ooievaars in dierentuin Planckendael, gaf de nodige adviezen, net als de ondersteuning en de materiële verzorging door het Agentschap Natuur en Bos, vertegenwoordigd door onder meer boswachter Gert Verbruggen. 

De andere 9 nesten worden volgende winter geplaatst. Dan zal er een beter zicht op de invulling van Park Schoonhoven zijn. 

Eén van de wijzigingen in het park staat al vast, namelijk de verhuis van de taverne naar de achterzijde, richting parking OH Green dus. De huidige taverne zal later omgevormd worden tot een overdekt terras. Het wordt dus niet alleen met de paalnesten van de ooievaars een heel ander zicht in park Schoonhoven.

Lees meer over