Rolling Stones Mick Jagger werd 80, superfan Leo Janssens liet de vlag wapperen en hoopt nog altijd op een foto samen

Stones

Rolling Stones boegbeeld Mick Jagger werd onlangs 80, superfan Leo Janssens uit Wolfsdonk, een deelgemeente van Aarschot, liet alvast de vlag wapperen en hoopt alsnog er ooit in te slagen om een foto te maken met zijn idool. “Toen ze onlangs naar België kwamen gaf ik graag 299 euro voor een ticket en ik dacht dat de andere tickets van ruim 400 euro alleen voor bedrijven waren, anders had ik er zo eentje gekocht”

Een grotere fan van The Stones in het Hageland vindt je niet dan Leo. Sinds jaar en dag heeft hij zijn hart verloren aan de Harlem Shuffle van Jagger en de zijnen. “Op het college hadden we een maandblad en daar was ik verantwoordelijk voor. Ik zorgde ervoor dat de Stones er in elke poll als beste uitkwamen (lacht). Destijds kregen ze de titel van grootste rock'n roll band en dat zijn ze ook echt wel.”

Mama vroeg zich af of ik de muziek ooit beu zou worden

Leo is al heel lang fan van Mick Jagger en de zijnen, hij ademt de rock'n roll van de band en kent zowat elk nummer, heeft heel wat cd's en dvd's en luistert nog elke dag naar hun muziek. “Ik was amper tien jaar oud toen ik ze voor het eerst zag, ik was meteen verkocht en dat werd, doorheen de jaren, alleen maar erger. Zelfs mijn moeder, ze is intussen al tien jaar overleden, stelde er zich destijds vragen over en vroeg me of ik dit nooit moe zou worden. Ik ben er nu 71 en luister nog elke dag naar hun muziek. Ik zag ze al een zestal keer maar mijn vliegangst weerhoudt me ervan om de wereld af te reizen om hen elders aan het werk te zien, anders deed ik dat meteen”

Lees verder onder de foto.  

Leo
Al zestal keer gezien maar moest Leo geen vliegangst hebben, waren dat veel meer optredens

Om en bij de 250 cd's en 50-tal dvd's

Dat Leo fan is, is een understatement, hij heeft een verzameling van zo’n 250 cd’s en een 50-tal dvd’s. “Op een aantal staan illegale opnames, die vind je niet overal en daar ben ik dan ook trots op.Ik heb ook eigen opnames van concerten. De beroemde tong hangt overal in mijn huis, zie je op mijn kledij en zelfs op mijn Mini-Cooper. Mijn twee kleinkinderen hebben ook een t-shirt gekregen met een tong erop, dat is nu eenmaal het handelsmerk en ik ben er ook wel trots op. En ja, ik heb mijn passie doorgegeven aan mijn dochter, want ook zij was, toen ze nog jonger was, een superfan, net als ik.”

Lees verder onder de foto's. 

Leo Janssens
Leo heeft heel wat cd's van de Stones, bootlegs inclusief.
Heel wat cd's en dvd's
Leo
Dromend van echte foto samen met den Mick

Dromend van foto met Mick

Leo’s grootste droom is en blijf zanger Mick Jagger ontmoeten en met hem op de foto te kunnen.

"Vrienden van me, die hem al eens van dichtbij gezien hebben of zelfs mee op de foto gegaan zijn, zeggen ook dat ze verbijsterd en onder de indruk zijn van hem als persoon. Hij is niet echt overdreven groot, maar heeft zulke uitstraling. Het is mijn grootste droom om hem te ontmoeten en eens op de foto te kunnen gaan met hem, ook als is hij 80, ik blijf hopen zolang hij leeft. Weet je, voor zijn leeftijd is de prestaties die hij nog levert ongelooflijk. Er is al veel geschreven over zijn foute leven maar ik denk dat die mannen intussen wel gezondheidsfreaks geworden zijn, anders hou je dit leven niet vol. Hoe die nog rondspringt is best verbazingwekkend en ongelooflijk. It’s Only Rock ’n Roll But I Like It”, besluit Leo.  

Leo
Overal in huis hangt de beroemde tong

Lees meer over