Residentie Poortvelde, zorgeloos wonen of investeren

Poortvelde
Publi
Residentie Poortvelde is een kleinschalig, modern woon- en zorghuis in de Jan Hammeneckerlaan, een gezellige wijk in het nieuwe stadsdeel van Aarschot. De uitbating is in handen van Vulpia, een Vlaamse private zorguitbater met een uitstekende reputatie en bewezen track-record.

Poortvelde biedt plaats aan minimum 84 bewoners, waarvan 60 in een woonzorgkamer voor intensievere en permanente verzorging en 24 in een zorgflat geschikt voor één of twee personen.  Bewoners kunnen er nog zelfstandig wonen en zorg op maat krijgen. “De zorgflats worden nu te koop aangeboden voor eigen bewoning of als investering”, vertelt Tom Van den Bosch van Project Makelaar. “De huidige vastgoedeigenaar en bouwheer B&R construct heeft beslist om, vanwege bedrijfsstrategische redenen, haar zorgflats te verkopen”, vult hij verder aan.

De zorgflats zijn in nieuwstaat, erg comfortabel en eigentijds, beschikken over een woonkamer met een open, volledig geïnstalleerde keuken, één of twee slaapkamers en een badkamer met douche. Een woonassistent bespreekt met de bewoners de hulp die zij wensen. Deze is het aanspreekpunt en de vertrouwenspersoon die bewoners bijstaat met praktische vragen, de administratie, het organiseren van zorg en maaltijden.

In enkele maanden vonden al veel particuliere kopers hun weg naar een eigen zorgflat. “De meesten onder hen zijn regionale beleggers die op zoek zijn naar een mooi rendement zonder de last en miserie van verhuur”, zegt Tom Van den Bosch. “De quasi volledige bezetting zorgt vandaag voor een netto huurrendement van bijna vijf procent op het geïnvesteerde bedrag. Samen met het feit dat er een huurgarantie is en een investeerder zich niets hoeft aan te trekken van huur en herverhuur, maakt dit een erg aantrekkelijke investering”, besluit hij.

Troeven van een investering in een zorgflat:

- Minimum netto huurrendement van 3,75 procent op het geïnvesteerde bedrag

- Geen onroerende voorheffing

- 1.044 euro brutohuur bij volledige bezetting

- Beperkte syndicus en onderhoudskosten

- Geen makelaarskosten bij (her)verhuur

- Aankoopprijs 240.000 euro inclusief kosten

Benieuwd naar deze zorgeloze investering of interesse om er zelf te wonen? Contacteer Project Makelaar voor een vrijblijvend gesprek of rondleiding! info@project-makelaar.be of 0495 03 78 85