Massaal boerenprotest in Aarschot, avondspits loopt in het honderd

Demervallei Aarschot boerenprotest

Het Boerenprotest bereikte gisteren al Aarschot maar vandaag opnieuw. Gwendolyn Rutten (Open Vld), recent nog burgemeester van de stad, stond oog in oog met boze boeren op de parking van de Demervallei. Later blokkeerden ook tractoren de N223, richting Tienen, zodat het verkeer daar ook kwam vast te zitten.

De parking van de Demervallei in Aarschot liep vol met boze boeren. De woordvoerster overhandigde een eisenlijst aan gewezen burgmeester en huidig viceminister-president van de Vlaamse Regering.minister Gwendolyn Rutten (Open Vld).

"Een erkend statuut als voedselvoorzieners, een vermindering van de administratie, een einde aan de kalenderlandbouw en een aanpassing van het stikstofakkoord", waren enkele van de geciteerde eisen. De viceminister-president sprak de boeren toe en bedankte hen voor het ordentelijke verloop van de betoging.

Aanstaande dinsdag starten de gesprekken op Vlaams niveau op, zo verklaarde Rutten.

Jan Jambon (N-VA), Minister-President van de Vlaamse Regering, hoopt om samen met de boerenorganisaties, het Algemeen Boerensyndicaat en de Boerenbond, het actuele conflictmodel om te zetten in een overlegmodel. 

Intussen zit het verkeer compleet vast op de N223, tussen Aarschot en Tienen. Het is aanschuiven nog voor de op en afrit van de E314

protest boeren

Lees meer over