Kerstman Harry repeteerde een jaar lang op de Noordpool voor nieuwe musical: “Ik bracht ook gratis tickets mee"

Kerstman

Ook deze kerst keert Kerstman Harry terug naar Aarschot en brengt hij er, samen met zijn elfjes en verschillende familieleden, opnieuw een musical. “Drie generaties van de familie werkten er aan mee.”

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Kerstman Harry heeft in Aarschot al een en ander meegemaakt, zo werd hij al vroeg in de ochtend wakker gebeld door de burgemeester, trekt hij al acht jaar door de straten van de stad en vertolkte hij de hoofdrol in een musical waar hij ook zijn kwaliteiten als rapper demonstreerde. “Ook dit jaar zit er een rap in de show. Daar waar ik het, tijdens de vorige kersten, opnam tegen de stoute sneeuwman Flocona moet ik dit jaar strijd voeren tegen Phishy die, u voelt het al komen, mij een phishing mail stuurde met alle gevolgen van dien”, vertelt Harry.

Bedenker, schrijfster en regisseur van de show, Lilly Schrijvers, zocht voor deze nieuwe musical opnieuw naar een actueel hangijzer. “Vorige show ging over de coronacrisis, deze over phishing, wie heeft nog nooit zo’n mail ontvangen? Ik wil er telkens graag een maatschappelijke context instoppen en een verhaal brengen waar mensen een connectie mee hebben. Op de laatste dag van het schooljaar krijgt Elsa een mailtje van een elfje dat online les wil volgen. Een ogenblik onaandachtig,door het vele werk, klikt Elsa op de mail zonder de herkomst ervan te checken en zo laat ze Phishy toe om alle geheimen van kerstmis te stelen. Aanvankelijk lijkt er niets aan de hand tot op het moment dat de Grote Tocht -waarbij ze overal ter wereld cadeautjes verdelen - zich aankondigt. Dan slaat Phishy toe met catastrofale gevolgen. De tijd kwijt, de cadeautjes gestolen en het rendier Rudolf ontvoerd.”

Drie generaties doen mee

De kerstman mag zich alvast een blij man noemen want maar liefst drie generaties van zijn familie werkten, samen met de elfjes, een jaar lang aan deze nieuwe productie. “Met het kerstvrouwtje viert Harry in 2024 een smaragden huwelijk. Dochter Elsa doet mee en, je gelooft het nooit, ze werd geboren op 25 december. Kleindochter Juls zorgt voor de choreografie en ik ben zelf de zus van de kerstman. Kleinzoon Star break danced de wereld rond en doet dat nu ook met kerst in Aarschot.Drie generaties van onze familie werken aan dit spektakel. Verschillende topmensen schreven nummers voor de musical en de elfjes, ze maken allemaal deel uit van Scaletta Choir,  mochten het finalelied kiezen en gingen voor eentje van Ketnet.”

elfjes
De elfjes zijn al druk aan het repeteren

Gratis tickets

De kerstman toont, samen met zijn gevolg, zijn kunnen in CC Gasthuis, dat meteen ook omgetoverd wordt tot Huis van de Kerstman, op 23-24 en 26 december om 14 uur en op 25 december om 11 uur.

Tickets kosten 18 euro en zijn te verkrijgen via de website.

Wij konden de kerstman overtuigen om een aantal tickets gratis weg te geven aan onze lezers. Het enige wat je moet doen is een printscreen maken van onze app (Hageland Actueel) en die opsturen naar dirk.desmet@icloud.com. Vertel ons ook wat jou favoriete kerstnummer is en waarom. Je kan dit doen tot zondag 17 december, tot middernacht. 

“We hebben ook nog enkele korte verrassende gastoptredens maar laat ons dat nog even geheim houden, net zoals het pakje dat onder de kerstboom ligt en je niet meteen weet wat het is.”

De kerstman bezoeken in zijn huis kan op volgende dagen en uren:
 

22 dec van 11 tot 22u
23 dec van 11 tot 20u
24 dec van 11 tot 18u
25 dec van 11 tot 17u
26 dec van 11 tot 20u
27 dec van 11 tot 20u

Lees meer over